【《體育世界》播埋本周】余詠珊落刀 解散體育組 炒30人剩番5人

287 回覆
15 Like 137 Dislike
屌佢買個英超翻黎開翻個台免費播收視一撚定高撚過哂d濕9劇
到時廣告都cap唔少啦
而家執撚埋個體育組
抵撚死
睇下佢今個世杯收視幾慘淡啦
癡線
係,7月30日完
難啲,viu 黃金時間播世界杯都係十幾點,英超平時再晏啲,星期六日收視都低啲
高層成日覺得個台先係重點
覺得唔洗用簡目吸引觀眾、用台名就夠
成日交埋啲垃圾行貨,藝人都可一日係幾套劇出現
李寶安真係垃撚圾唔識搞電視
自己無眼光幾億投奧運無人睇
搞到拎億零播世杯都唔敢
就以為體育無價值
電視台無體育部真係笑撚死人.... 梗係諗住有咩大event叫獎門人同荷蘭撚返黎.... 其他體育消息新聞做撚埋就算...
英超早場都係7 8點 同埋英超一定有捧場客
免費播只會比人讚唔會比人屌
好過宣傳個乜9 channel 啦
老細唔係咁諗
tvb 一年廣告收入先廿幾億,點cover 幾億1季嘅英超,球賽廣告時間又少,得中場。如果本身收費電視投咗,可能有得諗,完全免費無可能
快啲搵隊足球隊唱生日歌啦
tvb咁樣送自己一程

講真 平時唔係有波或者賽車睇下都唔會轉臺去tvb, 好行唔送
話說英國做英超廣告幾正,開波就pizza,同你講而家訂半場送到,中場就賭波公司走地盤,起碼有啲吸引力同關事,點解香港做廣告仲係年年千篇一律
咁香港除咗馬會就冇得賭
馬會又唔使落廣告
咪少咗一忽商機
咁邊到睇澳門賽車
Viu
邊畀得起錢請球星齋坐吖
請河國榮就應該有budget嘅
Happy birthday to me~~~
其實同兒童組一樣

炒班舊人 再用自己人整個新節目
鐘仔真係好入屋
仲有體育世界,讀書時必睇
仲有佢嘅主題曲
登登登 done燈櫈 登登登 done燈櫈 登done燈櫈 櫈櫈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞