【《體育世界》播埋本周】余詠珊落刀 解散體育組 炒30人剩番5人

287 回覆
15 Like 137 Dislike
唔關事嘅,依家係非戲劇組燒錢
成日覺得好似就係689講完呢句之後
tvb就開始刷佢鞋cut左唔報體育新聞
慢慢等人覺得體育真係冇用
當日唔支持發牌,今日加入失業大軍
上面嘈嘅人自問有幾多個睇過完整一集體育世界呀?冇人睇咪cut節目cut人囉,體育世界好似唔係發牌條件喎?CCTVB越少人睇高登仔唔係越開心咩?
綜藝有乜新節目
遊戲節目獎門人已經做到臭,無以為繼
台慶越做越霉
籌款晚會十年如一日行禮如儀
香港小姐全部海外佳麗冇代表性
仲有汪阿蛆年事已高
唔關事,依加東家唔打連西家都無得打
一個電視台冇左個個城市既兒童節目 體育節目
離死不遠
應該唔會點蝕
條仆街咁平執2灘
有線買黎播啦喂
下年有線乜鳩直播權都係係手
得fox sport
上屆世界盃巴西搞,開波啲時間下下都香港朝早
咁爛搵鬼睇咩
自己唔做research做大水魚蝕到仆直就賴落盜版

到今年又怕再蝕錢唔幫樂視找數
結果俾now用超值價買到,跟手個個都轉去viutv睇波
上年都係咁,開league前先傾掂新一季播放權
明明炒幾個攪掂
我仲記得以前細個睇體育世界好似播2個幾鐘,咩都有得睇下,網球壁球呢d都有。仲會播番本地籃球,足球比賽。甚至採訪本地網球手備戰優霸盃

足球又播下各地聯賽, J league,荷甲,法甲都有。

最勁都係會去外地採訪,有一次去當地既貧民窟採訪球王嗰類,又真係接受左佢地訪問(好似費高嗰類,太耐我都唔記得)

其實體育世界點都好過咩冒險王衛斯理,7點鐘大陸劇多多聲啦,以前無線6點播經典劇,而家又無,近年體育世界時間又大幅下跌,得番半個鐘到(我都少睇電視,有錯見諒)你叫人地主持做到d咩阿
無知一問,今年ttb係咪一場世杯都冇得播呀?
簡單講句,女人渣旗/做你丫頭/做CEO 注定收皮
唔係偏頗,眼見三,四間大公司都係咁
好心炒左董事局同班高層, 成班友根本唔識做電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞