假設BNO有冇過期都可以拎BC, 無BNO果班係咪會暴動?

110 回覆
58 Like 6 Dislike
取消特區日韓免簽已經足夠引起暴動 或者bno 加返個美國免簽
知唔知咩叫Bno
BC
咁發夢如果申請返 貼埋出世紙 bdtc 跟住話唔見左本bno 咁既機會率大唔大?
帶返頭盔先
咁恭喜哂
利申 97下半年出世無bno
BOC重廢過BNO , 吹水前做下功課先啦 , 有居英權係BOTC , 得啲英屬海外島仔先會有
無申請過BNO就係無
班50 60 70後廢老出晒名食碗面反碗底嘛
係就快
想英國收留你

不如認真 d make yourself useful 先啦

移民入藉不嬲都有門路

當兵 投資 技術

係好難好難 但至少可以努力爭取

等人拖捨 等得嚟都老啦
應該比仲有有效BNO護照果班轉BC,以答謝對英國忠誠
唔續期果班無資格變BC
咁班廢中廢老即時暴動
認真咁去諗下

過去呢廿年英國都完全無意欲收留你

樂觀 d 諗 十年之内真係傾得掂

到你真係移民 settle 哂最細個個都已經就嚟三張

人生最快樂個廿年 (10-30歲) 已經差唔多過哂

進入穩定期 又或者諗/已經成家立室

你又要重新適應

到生活穩定 你 35 ? 定 40?

先開始享福

反而你今日開始裝備自己

早一日移到民就早一日可以開始享福

無用嘅人去到邊都唔受歡迎

令自己有價值最緊要
我唔明點解佢地比印度舊殖民地有BC都唔比香港有
結果班印度佬去到係咁風化d白人
灣仔運動場MMA大會開始
希望英國重新開放申請或者可以俾我地申請BOC都好
根本無可能比
BNO持有人唔少近3張野

接你去養老咩

英國政府脫歐已經表明立場
(純個人估計,果陣年紀重細又無乜留意政治野,如果有巴打有確實答案請更正)

唔比香港有BC應該係當年中英聯合聲明傾果陣搞出黎
當年起個新機場同立法會果D 都被支那瘋狂抹黑
話想淘空、想獨立乜乜乜
佢地果陣好驚英國真係抽走晒D 資金同人材留返個乜柒都無既香港俾佢地
所以我估應該有禁止英國俾全部香港人有BC

Btw,當年D 富豪曾經傾過揾地方重建香港,不過無成到事
到時唔係屌父母窮人生仔正仆街
係屌父母97後生仔正仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞