假設BNO有冇過期都可以拎BC, 無BNO果班係咪會暴動?

110 回覆
58 Like 6 Dislike
贏國又會唔會出黎遺責有BNO果班人?
不過最想知班00後會點諗
咪撚on9 la
係就好了
李嘉誠咁多錢班窮人暴動咗未?咪on9啦
人地外國 好多bno國家都可以拎bc 得香港無
英國脫歐就係為左收緊移民, 邊有可能無啦啦派bc
bno 係for 香港
咩叫好多bno 國家
正確d講係97前香港

你估香港得香港人?大把非中國籍香港人97後變咗無國藉,所以有得用BNO拎BC

香港人?無香港籍架on9仔,你又BNO都係中國籍,係支那人呀
其實BNO上面寫住國藉BRITISH 簽法國家叫英國
出國用BNO可尋求英國領事館協助 拎BNO中國領事唔會理你
點解上面會有人話無國藉
BNO係有國藉架OK? 只係同藉不同權
英國國民(海外)護照(英語:British National (Overseas) passport),簡稱BN(O)護照,是英國國民(海外)的護照,1987年7月1日起簽發。

屌你個傻西,咩撚for 香港 小朋友? on9
英國國民(海外)護照的官方註記頁上,加註:

In accordance with the United Kingdom immigration rules the holder of this passport does not require an entry certificate or visa to visit the United Kingdom
根據英國移民規章,本護照持有人訪問英國無需入國許可或簽證。
表示英國國民(海外)護照持有人擁有免簽證入境英國6個月的權利。
The Holder of this passport has Hong Kong permanent identity card no XXXXXXXX which states that the holder has the right of abode in Hong Kong
本護照持有人擁有香港永久性居民身份證XXXXXXXX號,列明持照人擁有香港居留權。
英國國民(海外)亦為香港永久性居民,該簽註第一作用是向入國審查人員指出,一旦持照人被遞解出國,必定獲得香港收留[7],不致成為國際人球;第二作用是指出持照人可永久居留香港,沒有因為無永久居留地而滯留外國的動機。
英國呢d傻閪國家, 接受印度殖民都唔接受高質既港人
我講假設
上面有班傻鳩就衝出黎話點會無啦啦俾你
我都記得bno得香港有 如果唔係想知仲有咩國家有
膠都廢事比
又係d 波台狗
BNO 就好似 亞視
曾經睇過就系睇過
冇睇過個就系WFC
系你老母臭閪呀
有咩慘得過老母有自己冇
其中一個非州國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞