假設BNO有冇過期都可以拎BC, 無BNO果班係咪會暴動?

110 回覆
58 Like 6 Dislike
大家有冇諗過2047 之後會取消BNO?
假設我地要換曬中國護照 到時仲可以揸BNO?
終生權利黎 點取消?
點解唔得?BNO係英國內政
你估英國係支那?一句內政就乜9都亂黎?
睇下新機場計劃個時 就算係英國內政夠比班支那狗指手畫腳啦
咁點解唔可以繼續揸BNO?
可能到時政府迫你入籍,換左中國護照之後就等於你只可以係中國公民,唔可以同時有兩種國籍

我都好想知道究竟2047之後英國會點處理
收留BNO公民又唔係 比BC我地就應該無乜可能

利申: BC
逼?死唔renounce BNO, 叫中國deprive我個中國籍同香港永居囉
香港人BNO, 唔係支那打壓, 一早拎晒BC la.
其實2047仲有幾多bno holder未死
至少我應該未死
你啲細路仔

大把人好後生咋
Bno跟本就係英國人對九七前香港人最後禮物,英國人唔會乜都大大聲呢本野有咩用代表咩,
但你過去歐洲時就會明白
唔好又比我幻想啦
每次一有BNO點點點果D POST
我就又要不停GOOGLE BNOD資料
尋找假希望
柒撚到你仲要放大啲字做乜春
返鄉下食屎啦垃圾
咁如果CUKC身份渣 BDTC 無拎過BNO 咁應該點
D五毛一講BNO就起晒槓
你已經成為中國籍人士

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/118595/british-national-dep-citizens.pdf

Former ethnic Chinese Hong Kong British Dependent Territories Citizens (BDTCs) who did not register as BN(O)s ceased to hold British nationality on 1 July 1997 and became Chinese nationals. An applicant who was a former BDTC should be advised to contact the Chinese Embassy for information and an application form for a Hong Kong Special Administrative Region passport.
等班廢老死得7788果時都有可能嘅
唔係而家囉
取消特區日韓免簽已經足夠 或者bno 加返個美國免簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞