【科幻/玄幻】【執劍之後】《須彌》(5)

1001 回覆
74 Like 1 Dislike
我就唔信呀
變埋王就真
天族煉成既初代天人混入盤古宇宙做二五仔,係電王身上做左某種記認,因此當得知真鳳等皇回歸須彌大陸時預先埋下陷阱

當電王人族身份已亡,天人族身份即將覺醒

亂噏廿四
情理之中 意料之外

好諗頭
電王都死埋
下個咪到小冰
應該升左lv都要gg
如果電王成王但反而冇左兩王
電王隨時跳級成皇
咁就會變左大陸爽文
大陸爽文入面,呢啲經歷多數男主角先會。另外,照你咁講,倚天屠龍記咪同大陸爽文一樣?
可能大陸爽文呢個比喻係有d唔恰當

但係你覺得一下由傳說升去皇係合理
真鳳呢個命運之子當日要升王都咁難,電王雖然都有天賦,但係另外一大因素係依附真鳳等人嘅人族氣運
由傳說去王已經係一大條鴻溝,仲要一下上埋去皇?
你忘記左之前三清佢地對電王嘅感覺?如果小弟估計係真,電王有天族血統,今次會激活佢身體入面嘅潛能。何況兩王都唔夠打,電王成王又點樣生存落黎呢?所以我估,電王一係死,一係爆發體內力量。
火雲邪神打到佢瀕死,點知意外打通佢任督二脈⋯⋯⋯⋯⋯⋯

呢招咪係嗰招從天而降既掌法?
驚見地下城正有數隻大字:英雄無敵
話晒電王由一開始陪到大家到現在,希望佢有個好結果
一陣出文
你都岩
如果無電王 真鳳都無今日
執劍都死淨無幾多個
出文吧
8點左右應該得
真鳳、小冰
謝小雪計唔計?
由伊拉克開始
第一百零九章--再見(一)

身處雪落城的謝小雪不期然割傷手指,傷口雖小,但內心竟感一陣不妥。莫晴此時走來,問:「媽媽,你弄傷了?」

謝小雪見她那無邪的臉,母愛氾濫,微笑說:「沒事,只是小傷而已。」

莫晴拿起謝小雪的手,輕輕吻去,天真可愛地說:「想著爸爸和我,手手就不痛。」
謝小雪蹲下,輕撫莫晴的長髮,溫柔地說:「知道了,晴兒真好。待爸爸回來之後,我便告訴他晴兒到底有多乖。好嗎?」莫晴笑得開懷,一雙小手牽著謝小雪的手,不斷點頭。

弧曲城的高空中,真鳳看見四隻大字,乃「先削一臂」,而在字與字之間的空位,剛好有一人躺著,正是接引、准提和電王。

真鳳怒得大吼大叫,拍鳳翼趕去,看見三人諷刺地各被自己的武器刺穿,再無呼吸,再無說話,靜靜地躺著,靜靜地睡著。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞