認真一問,Apple 4k tv 有咩用?

119 回覆
4 Like 18 Dislike
冇4K 電視,用atv3已足夠
Google store 4k 要額外買chromecast ultra, 除非你個電視support
但冇記錯sony電視本身内置google store?
痴線同apple tv重複晒
安慰下自己, apple tv 用落順好多airplay 都好快
google play movie香港唔係只得1080p sdr版本?
香港itunes movie係提供4k dolby vision(如果發行商提供的話)版本

如果你用開apple 野,apple tv都唔算冇用
macbook同埋iphone要透過third party先support miracast,
而係macbook上面用chromecast mirror mode係唔及build in支持既airplay順
有google store都唔一定睇到4k
可以試下
咁撚有型既你
唔知有咩用都買
Netflix 電視app出唔出到lossless既音效?
MacBook airplay 係唯一用到
apple TV + NAS 用一流 ,
利申:用緊
iphone 個apple tv remote 都好用好多啦
認真一問,樓主個腦有咩用?
electronic rubbish
早幾年買4K電視。
有4K 但冇上網,個時香港仲未有netflix, 所以諗住唔使上網。後來netflix 想睇4K,所以就諗緊應該買APPLE TV定ROKU。買後揀左ROKU, 因為為平D :P。主要用黎睇netflix.
每個星期五ITUNES就會更新

一套係8蚊租既片
一套係俾你38蚊買/28蚊租既片

例如上星期就有Hidden Figure (38蚊買/28蚊租) 同埋Elysium (8蚊租)
做proj 用airplay 做ppt
用黎打字確係唔錯。
我都係用Sony 4K hdr , 但佢本身個smart tv 又慢又廢,我都係用返Apple tv
我想問下上一代既 apple tv 放出去仲有冇人收?好抖結為左租 4k movie 值唔值換過部,以前住長洲得 8m 寬頻 apple tv 想租或買套戲係需要要等好耐去 buffering 先可以開始到套戲,睇睇下可能又停落黎去等,而家搬左去錦上路村屋有 50m 寬頻 ,google 電影 apple tv 同 netflix 4k 都好暢順,但唔知去到 apple tv 既 4k 又會唔會等餐死。
我屋企部 9000e 我又覺得佢個 android system 唔算慢喎,只係裝 apps 方面要經其它辦法去搞。
冇研究有咩用又買?
Kodi
4k 同 1080 分別大唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞