認真一問,Apple 4k tv 有咩用?

119 回覆
4 Like 18 Dislike
Shield TV邊度出既產品?
可以裝KODI的話都幾好
呢個真,上一代個 apple tv 已廢,冇意慾轉 4k ver。
jenggg sony 有andriod tv
我都用緊samsung smart tv 加 apple tv
本身電視啲app 全部虧虧地
所以電視一定買Sony
無40吋4K
38蚊左右
ok , 都算update
正常片

有d 舊電影就會特價8蚊

放工唔想煩都會租
iOS appleTv 果啲係咪租唔到google YouTube 片?
samsung 部 smart 係咪都係 android tv?係既話其實好易裝得返 d apps。
samsung 垃圾 smart Hub
Sony Android 都幾好用既,不過Youtube app中文輸入麻麻地,係youtube app既問題,唔關Sony事
有啲Remote有Mic,可以做到Voice Search
現在唯有係咁,80%左右轉得正確
睇波,上網搵link,用mac 開,之後射返大電視睇

PS. 甜片都一樣,左青龍右無線mouse
Chromecast都做到,用Chrome就得
諗過買,但係睇Netflix YouTube全部電腦都做到,最後放棄左
電視係唔同感覺
識睇一定4k hdr 50寸大電視睇正好多呀
屋企得部42寸1080p
我覺得用語音都唔錯,好多時開語音例如講多啦 a 夢粵語咁佢就會彈個 youtube 搜尋結果出黎,幾方便。
而家市面多唔多 8k tv?
你係咪搞笑
有時見到 youtube d 8k demo 心諗乜而家已經出到 8k mon 咩?
下次自已問野之前都係要先 google 下廢事做真心膠。

https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/realtime/article/20170902/57157054
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞