[DSE2018] 放榜討論區

1001 回覆
135 Like 9 Dislike
無論14定20, 一樣咁痛苦
retake既無間地獄係不停係溫書、迷失同hea之間loop

出現了
一日係咪要用18個鐘讀書
唔好retake 呀 ,除非你真係有咩事搞到嚴重失手。 其實我覺得1年係無咩可能追到人地由小學去到中學已經付出過既努力。反而你讀asso, 所有野都restart,大家都由同一起跑線出發,你既努力更加會有成效。
真係睇天份 見過有人19分retake升到28分

不過無升分嘅大有人在

我自己覺得起碼17-18分先好retake啦
repeat成功升分但建議冇咩必要都唔好再考啦
心理承受既壓力唔係想像中咁簡單
如果想享受4年u life 就另計
純粹交流下 使唔使咁
你又係邊個
睇下起點係邊。如果本身17-18分,都有機既,始終都有底,不過都係辛苦
考完英文之後已經知自己唔得
睇埋其他科考成點再諗下re唔retake...
如果英文唔得又想後門升U, 其實都係要retake英文
留名
好耐無見
唔好repeat就真,曬時間,又要迫住take曬所有科
巴打讀成點
無5條2 係咪一定100%入唔到ive hd
雖然有co 但係不停諗返起考嗰陣 無乜信心
如果跛咗隻腳 有一科1咗嘅話 係咪同hd無緣
有無過來人係低過10分入hd
我依家日日都好驚好驚好驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞