[DSE2018] 放榜討論區

1001 回覆
135 Like 9 Dislike
搏CityU Engine 啦
身邊有fd 當年19分入,Band C (好似係)

我就將我個個系放咗落D14
本身預咗唔入,搵定工出黎做野
最後竟然有offer

巴打,唔好咁sad,邊緣人要識揀
教大個d唔好放Band A
一於CityU
你有M2有d希望 (我professor同我傾過下)
有冇過來人可以分享一下嗰日係點
老師係咪一早就知大家嘅成績 姐係邊個拎5** 邊個拎u 見到佢個表情就估到自己考成點
拎到手未開之前係咩心情 期待/驚但又好想知?
見到啲校內成績好好嘅失手 或者一直都差過你但爆冷嘅人 大家又會點諗
考得差點應付啲追問成績嘅親戚朋友
成績不如理想 係盡快收拾心情直接飛的去報asso/hd 之類 定揀咗返屋企訓個覺/其他活動放鬆下先呢?

Tg: Benjaminnnn1015
我身邊有好多case
有14年Best 5 6分到16年再考Best 5 26分
亦有人
13年Best 5 33分 CU Pharm,之後而家intern完咗要再繼續讀書

你即管問啦
6-->26

佢因為病冇乜點溫書,F5,F6 頽好耐
之後因為個病好番捲土重來
20分有冇可能入到Bu 文學士
Anyway,放榜後都要諗清楚先決定好唔好retake,呢條係不歸路嚟。
有d「抆水」,但可以放落A1搏下
巴打好緊張?
數學文學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞