【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 7】

1001 回覆
30 Like 5 Dislike
故事教訓大家
如果將來有game可以設定npc一定要加句有頂尖智力
變咗高登仔樣
套套動畫哥布林都係敵人 咁正義真係好怪

btw 無睇小說覺得睇overlord有種成日睇少一集既感覺
中間好多野動畫無交代 睇得好辛苦
咁就提高左叛變可能性
有冇人想排下唔計大墓地之外個世界入面ge實力排行
出面有答案
設定咗係忠心 所以無得改
但係學習係有進步 錯咗一次就唔會再錯同樣既野
已經唔關性格既問題 係涉及到係咪設計智商既問題
同樣係npc既傻兒子 安茲話改口就改口 呢d咩叫進步
改咗好多架
德文啦 中二病動作(減弱)
算係咁
禁咗敬禮+講德文
盡量唔好浮誇語調
我咪寫咗減弱咗個中二病動作
我都無話安茲禁呢樣
但係潘朵拉個動作係改善咗
係之後既情況安茲都無老鑑
不過係工匠篇,夏提雅 都好左好多嫁啦可能有人磅住佢啦。。。
我第2季都頂到
第3季無理由頂唔到!
安茲講咗 講唔掂先開拖
夏狗一黎就做世界
好衝動
對方唔同意就將對方人口減少到一萬
咁夏提雅一開始都有正式宣示唔同意統治就處理人口,係對面聽完之後認為打得過先開拖
安茲講到明一係直接收歸旗下,唔同意就可以殺
乜叫一黎做世界好衝動
「等……等一──」

里尤洛想说「等一下」,但对方不等他说完。

「──那么,现在我先减少一点数量。所以,你可别把身上的衣服拿给别人哟。」

一般来说,掘土兽人没有穿衣服的习惯,因为他们有覆盖全身的毛皮。

然而,王者有王者的权威,需要一些清楚易懂的象徵。为此里尤洛才会穿起衣服,戴上让矮人打造的氏族王王冠。同时他也在打如意算盘,万一有什么状况时可以让别人穿上当替身,不同种族的人必定认不出来。

难道对方是看出了这点,才警告里尤洛?

的确,杀死君王是最简单易懂的胜利条件。但若是如此,为什么不现在实行?

(不,不对,是为了其他理由……难道……不,错不了。他不是为了杀我才这么说,反而是怕不小心杀了我,才要我这样做!)

不同种族之间难以分辨,但只要穿上衣服就认得出谁是氏族王,所以对方那样说是在施恩于他,要饶了他的命。

「那么,你是不是可以回去了。你们那边一往这边来,我就要开始了,所以在那之前,希望你可以把要留下来的人选一选喔。」

「快回去呀。」

对方挥挥手指示里尤洛回去,一副无意再谈判的态度。

这跟里尤洛预料的差太多了。

(我已经说我方愿意屈膝了,他们竟毫不让步!一点让步的意思都没有,就表示……我们的性命对他们真的毫无价值……)

看到对方冷淡的反应,氏族王拚命压抑心中涌升的恐惧。

根本無諗過傾 本身想直接開波
做世界同打交差唔多意思
係夏9 無聽人講野
下等生物(包括人類)根本冇需要同佢傾
所以唔傾=衝動

我明既,唔鐘意一個角色就乜都有位入
夏堤雅係有談判
談判技巧如何另當別論
一開始佢係叫掘土獸王接受支配
掘土獸王心裡點諗係一回事
佢無講出口亦無即時應承
對夏堤雅黎講已經係第一次拒絕
之後佢亦叫掘土獸王只准回答投降或唔投降
呢個亦係佢定嘅交涉條件
掘土獸王仲問其他嘢即係交涉決裂
佢地至採取行動
講「佢地」係因為亞烏菈都同意
第二集真係睇到想熄左佢
睇下點唔鍾意法
係因為行為性格>討厭
佢正正常常既話 就唔會討厭

你意思令我覺得 唔順眼而做咩都係錯既感覺
亞烏拉 係聽安茲講唔可以幫手 所以無出聲
我認佢呢次唔算衝動 但係份人無耐性 都係衝動既因素 因為無了解個大局
動畫飛左第7卷?
因為第7第9卷劇情上係連住,所以播咗第8卷先 好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞