工聯會安蔭區區議員被指英文差劣

138 回覆
268 Like 7 Dislike
啲英文笑死人
唔通勁過港島個d咩,大佬
呢個post階級到痴線
好反映香港而家個社會情況
出身問題根本無解
十A入港大中大 同 入Cambridge Princeton嘅差別
屋邨學校同傳統名校始終係有條難以跨越嘅鴻溝喺度
本地升學率屌打啦
如果唔俾啲家長塞錢送學生去外國雞校,個大學入學率七成都忟啦
去到最尾你都係覺得鄧顯林護呢類學校無出身無家底啫

係人都知班名校有家底㗎啦,無料嗰班入到名校咪又係玩完出嚟繼承父業,咁其他學校有家底嘅學生都一樣做到啫,何以見得名校會勁過其他呀?

一邊train到班基層上去做醫生律師,一邊就上流人士圍威喂,唔覺得名校教學能力好top喎
明明屌緊個左仔,咁都要拉去講ranking 林護音樂同公開試成績係勁,多人入三大,咁又點 名校有既人脈,歷史,文化佢都未有,要同人比較,過多幾十年先啦
都唔知做乜鳩 廿幾歲人仲拗緊邊間中學勁啲拗到起晒鋼咁 講真你覺得邊間勁咪邊間勁囉又冇影響 係度要人地接受你果套諗法
我傳統名校一定好過你,你地區名校收皮喇

我地區名校一定好過你,你band2,3學校收皮喇

香港種姓制度
有無相認呀 屌你老母梁子穎
到底佢除左負責影相之外仲有咩用
反面教材
純推理
呢條友幾時收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞