工聯會安蔭區區議員被指英文差劣

138 回覆
268 Like 7 Dislike
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=626538101057047&id=528390507538474
[LWMSS] 我校有一名數學老師,同時身兼安蔭區議員,所屬工聯會,但佢教學質素欠佳,喺學校只識得叫人支持阿爺
首先佢係唔識做DSE/CE數學嘅,自己出嘅功課都唔識做,同學問佢題目佢就亂咁做,一堂做一題都計唔啱,結果考試全班炒數學,佢就喺全班面前取笑所有同學
其次佢嘅英文水準未能達標,"parallelogram"可以讀做"pararrerogram",跟住大快活餐廳寫話"five spiced chicken wings"(五香粉雞翼),有兩隻,佢就post自己fb聲稱大快活"違反"商品說明條例,因為佢以為係"五隻辣雞翼", 佢嘅英文水平成為全校嘅笑點
仲有佢曾經喺課堂講粗言穢語,辱罵全班同學,同學話要去訓導處佢先肯收手
跟住佢仲鼓勵大家侵權,買冒牌貨品
真心,佢教學能力不足,上堂只懂得講政治,一面倒偏幫阿爺,但唔識得教數學,到時我哋去考DSE點算好
睇嚟佢應該專心返去奶共好過,唔好拖低我哋嘅數學科成績

屌你5隻辣雞翼
呢條友啱啱出黎嗰陣
成日踩上人地屋企到派野r票
名乜撚野校
校內試都肥敢話自己名校生?
細個唔讀書,大個做共狗。
點可以咁明目張膽
2015年11月13日,梁子穎在選舉宣傳單張上,自稱為菲律賓太歷國立大學博士。同期,蘋果日報揭發多個懷疑虛假學歷個案,均由菲律賓太歷大學發出相關證書

點可以咁明目張膽
因為佢地係左仔囉

佢哋團購好似有折添
【惟工新聞】工聯會成員出手打爛工人飯碗?區議會選舉即將在下月舉行,各區戰雲密佈,工聯會葵青區區議員梁子穎上星期六(10月17日)被發現偷拍競選對手的街站,一位酒樓廚師見形跡可疑上前喝止,同日回到工作崗位旋即被經理問話,稱收到有人投訴在區內被酒樓員工「騷擾」。廚師翌日更慘遭酒樓解僱,飯碗粉碎。香港廚師聯盟指事件屬無理解僱,懷疑事件涉及政治打壓,令人憤怒,並呼籲政府從速訂立「不公平解僱法」保障打工仔。

利申:舊生
條友教林護
全港叫最top果幾間
學生都照超佢好多班
咁既料比人笑都正常
https://www.facebook.com/194398600708258/posts/1113647332116709/
"本人強烈建議Mr Leung教LS
Mr Leung政治立場保證符合DSE閱卷員口味
學生保證5**
係曲係直大家識分啦
其實Mr Leung對林護有幾多貢獻呢?"
2018/6/20 下午 1:34:14
工人階級
梁子穎
話時話,d左仔一係教育水平低一係高分低能
工人階級

仲有好多都係好似呢件林乜柒咁,淨係識話係人哋錯,總之錯不在我
話時話,d左仔一係教育水平低一係高分低能
工人階級

仲有好多都係好似呢件梁乜柒咁,淨係識話係人哋錯,總之錯不在我

自膠
去教左校好過啦
去教左校好過啦

咁嘅英文水平左校都未必請
咁又係
依家奶共咁大兢爭
排都未排到佢
梁子穎
乜教數要英文好?普教數成績斐然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞