工聯會安蔭區區議員被指英文差劣

138 回覆
268 Like 7 Dislike
快d查下係唔係菲律賓博士
幫手推吓先
呢條契弟以前拎住本圖書館借啲籃球書
落籃球場教校隊
cls
打波都要拎住本書教
幫推下先

利申: 舊生

再利申: 發夢果時見到佢上堂問學生IQ 題

我 食 牛 草

問 : 用上面字組成一句說話
答 : 牛食草

有學生問: 個"我"字呢, 冇用到
答 : 你食屎啦

為人師表 睇你幾時有報應
年年全港ranking都排十幾=新界最top only?
有邊個鍾意佢呀?呢啲咁嘅食屎狗

喺兆康選區議員輸到仆街,之後再借林護個名先喺安蔭贏

歡迎大家睇吓佢facebook
https://www.facebook.com/dennistwleung

“五隻雞翼“傳送門
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156970476675299&id=611120298
2014年9月20日,梁子穎被投訴於任教校內撕爛罷課傳單,並發表妖魔化罷課的言論。[10]

2015年5月19日,多位現正就讀聖公會林護紀念中學的學生於「LW Secret」面書專頁批評梁子穎教學表現欠佳[11]。相關面書專頁亦有多個批評梁子穎教學表現欠佳的報導,得到在校學生及林護舊生和應。[12]

2015年6月7日,梁子穎曾建議撥款10萬元予安蔭邨居民服務社,作為舉辦青年參與地方行政培訓班之用,但服務社主席正是梁子穎本人。相關撥款申請已被批出,而梁子穎對記者出作回應時,表示不認為有利益衝突問題[13][14][15]。

2015年10月17日,梁子穎被發現偷拍競選對手的街站,一位酒樓廚師見形跡可疑上前勸止。同日是位廚師回到工作崗位旋即被經理問話,稱收到有人投訴在區內被酒樓員工騷擾,翌日是位廚師更遭到解僱,懷疑事件涉及政治打壓[16]。

2015年11月13日,梁子穎在選舉宣傳單張上,自稱為菲律賓太歷國立大學博士[17]。同期,蘋果日報揭發多個懷疑虛假學歷個案,均由菲律賓太歷大學發出相關證書[18]。

2016年4月19日,梁子穎被指以粗言穢語羞辱自己的學生,同時教學能力不足,不能夠解讀自己給予學生的功課。[19]
廢柴都教到林護
應該係咁:

佢問:試用「我」、「牛」、「草」、「食」重組句子。

學生諗唔到,然後佢答:
答案係牛食草!

學生:吓?咁呢?

佢懶好笑咁答:?食屎啦
諗起哈利波特個垃圾作家老師
無料扮四條又柒
南極灰熊都係讀LW?
保蝗狗識字已經算好,唔好咁高要求
:你讀邊間嫁
:林護
:林護?林護.......哦!!!我好似聽過................林護....係咪音樂好勁嗰間?
英文勁又點?宜家最緊要普通話勁。
林護都有人吹奏
屋邨仔就係屋邨仔
牛屎佬學校唔好同我地港島比喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞