(物管)FG Offer問題

343 回覆
18 Like 7 Dislike
唔該巴打
MT係咪即係APO
公屋物管工程好唔好做
其實19 hd in apo會唔會請
講下背景先
我做左兩年野到 都係同物管
但係做會所 做左差唔多一年高X ra太忙 人工又低10K打死唔加我 轉工都唔撚益佢

後來有兩個offer
仲記 sra 14.5k
富X aro. 12k
我最尾做sra因為場細夠hea
做到唔捨得走
Aro嗰間就係典型私人住宅 出少少錢想巿皇帝咁既享受
仲要俾上一手縱壞晒

依家咁hea都唔係辦法 想轉做apo 升上去
但係諗緊都要讀番個太空人嗰個 pro dip
轉左先讀定趁依家呢份工夠hea就去讀好

Btw會所真係狗先做 d私人住宅法團成鳩日又要大量活動做到仆街
前線仲要第一時間對客向我屌管理嗰邊d野心諗關我閪事咩
仲未計輪更 想射個波都要計下有冇人頂
係好彩依家執到份荀工
有經驗in apo啦
我同個fd fg in apo都得左
個巿好到咁?一出黎po 16k
但係我上網睇好多都要有相關經驗加讀過相關既野先會請
所以我先諗緊索趁有時間性讀完先轉過去
定係轉左過去邊做邊讀
咁就死啦...下星期返工
啱啱FG 唔知頭唔知路就入左去
過來同你講句:物管真係你山窮水盡走投無路先好考慮喇,你實後悔
ATO
其實我連要做啲咩都唔知...剩係知係公屋盤
應該要做返幾日先知大概工作內容係做啲乜
日日俾人Hi ,24小時 on call
食得屎
又唔想做工程 轉行又唔知做乜好
師兄介唔介意講下而家做緊乜? 都仲係做緊物管工程果類?
肯定係goodwill
沙中廣好惡做,利申同你同組的officer
港基mt做唔做得過

唔計物管既19工作性質,有良好晉升空間
入呢行黎講,算是咁

發夢聽番黎
唔該巴打
MT係咪即係APO

由PA做起
啱啱升咗apo, 同事話如果你真係想係依行發展就去讀埋3年個個pd, 我仲考慮緊,3年半工讀對我黎講都唔係易捱,依家係私人樓入面做,想問下如果我讀完有無機會跳到出去房署/房協個d到做
點解
有咩商場盤好做?
我個fd有港x同呢個offer
總之好多野做,係咁俾人捽,想做死的就入黎
巴打知唔知goodxxxx其他盤點?
大部分垃圾,一係就舊到無人理,一係就翻新個外型,喉全部都無換,問題根本就唔會解決。要做都做commercial building
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞