(物管)FG Offer問題

343 回覆
18 Like 7 Dislike
麗新ok嗎
我開佢廿k in 都唔 in
有冇廿k商埸盤,做返Bs保養都好
之前lift要認罪架
入去做TA?即係=做寫字樓同工程部隻狗
果時入去做12K一個月
一個禮拜番6 day 9-6
衣著要求:casual smart wear
主要工作:
1.入去揹鑊,一滴水就話你監管判頭不力,判頭洗機就一定求9其,冇可能長期睇住佢地洗,俾冷氣科文check到小小塵都屌撚7你
2.幫手執寫字樓d打飛機Engineer張枱
3.跟進店舖裝修工作, 標生口 , 交機,收機,搬Fan-coil都搬撚死你
4.頂更做Bms操作員,即係坐係控制室做保安
5,洗Filter,幫下科文手遞架餐 ,出面判頭做學師淨係做呢d野都800$一日

工作環境差: 地牢停車場架步空氣差,架步裝cam監示,機房架步出面仲要裝收音
人事極度複雜: 你要應付寫字樓直屬上司,工程部,保安部,一個人唔鐘意你,放你毒針,你都唔洗旨意做得舒服,尢其是冷氣科文,佢叫你向東唔可以向西,得罪佢就同你大佬打你小報告,話你偷懶

入去做打雜,又冇野學,番工長期被監視又要報位,有心做工程,不如出去搵間E&M contractor做

利申:而家做緊sub con AE, 20K 5.5 day
商場po等做死啦
做物管悔終生
上 jobsdb 搵 assistant engineer , E.G : Kum Shing Group
做高壓野 起大站?
物管degree入行有冇優勢
揸住信x apo offer
APO咩價?

有係巴絲打知其實依家價位係幾多?

PA, APO, PO, SPO?

幾多年先升到?
做緊冷氣
13.5
有degree考政府工
但又想知有個呢行嘅degree會唔會升快啲
做邊區? btw唔好入信和呀ching!!!
利申:過來人
間野好西?
有冇得升都係睇公司有冇位俾你上 最緊要都係睇人工 title都係次要
而家政府請vo so 可以試下申請
唔知做商場點 但如果做屋邨實大撚鑊
商場盤呀,屋邨有野爆?
但對surveying 冇咩大興趣
先謝
做商場盤都唔會好得去邊(聽同事講) 最大問題係呢間公司既policy好鳩
信和係人都請架啦
但信和都算好做
捱夠3年可以升
不過要小心轉工既話商場同住宅d經驗冇得transfer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞