海毛蟲嘅益處

520 回覆
4822 Like 59 Dislike
講左禁耐 有人po上大陸網站未
屌你老母咁多咀
一陣搞到連香港地道小食都俾班大陸人搶埋 多得你唔少

認真討論

細個嗰時我太公記係用海毛蟲啲刺做牙簽
話唔怕卡喺牙嗱到
因為用火一燒記溶

不如叫壯陽神器好冇
原先諗住開飲食台,點知開錯
唔該樓主
以後我唔撚駛旨意再食到啦 正仆街
此帖必火🔥
海毛虫 英文:ciliate 学名:Ciliophora
海毛虫又称纤毛虫根据本草纲目记载:可壮阳,黑须发,悦颜色,久服长筋骨,益精髓,根据北京大学科学院左2016年研究指出海毛虫含丰富卵磷脂,可以防止男士脱发,白发,因此亦在海中何首乌之称,海毛虫亦含丰富的磷酸二酯酶,或可治疗男士性功能障碍並有壮阳之功效,此外海毛虫亦含各种丰富的维生素矿物质,其蛋白质含量更是同等牛肉的20倍!而且肉质细嫩鲜美,在香港更有小濑尿虾(即虾蛄)之称,海毛虫在中国境内并不常见,但近来,香港当地海上及沙滩突然涌出大量野生海毛虫,因此亦造成香港人吃海毛虫的热潮,专家指出,近来由于是海毛虫的繁殖季节,加上各地火山爆发,地震等激烈版块运动令各地海毛虫纷纷涌入香港。
海毛虫的刺有毒,可导致皮肤敏感,所以捕捉时必须小心并戴上手套,食用亦须小心把毛除掉并去掉内脏方可食用,海毛虫肉质鲜美,只须火烤洒上盐便可放心食用。

WTF
邊叉個食過?
我琴日燒咗幾隻黎食,夜晚大戰咗幾百回合。
條女爽到不要不要的。

樓主好狗 香港人自己都唔夠食
你係唔係香港人?

有冇食過小熊曲奇啊
我唔信,如果有報應,支那人應該已經滅左族
你地唔好同我搶食呀!!!
醫院多得你地唔少
大家都食緊喎
推撚到支那開海毛蟲專門店
上次bbq捉左兩條黎燒真係幾鮮甜
同埋唔知係咪有清熱功效 bbq完都唔覺喉嚨唔舒服

唔毒唔食. 以毒攻毒呀! 男嘅壯陽女嘅美顏呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞