8chan香港版:週末大帖(人流入十大,打手開始進場,總版開幕,其它更新)

285 回覆
247 Like 31 Dislike
人嘅習慣要慢慢改
其實已經比平時癲咗
定位好緊要
如果你定位同依度一樣 咁d人會諗做咩要揀你
好多人當初揀高登唔去discuss係有原因
希望當又變返5毛空群而出 情況失控時 你會果斷d
唔洗怕論壇有立場 可以當做個試驗究竟咁受唔受歡迎

個人覺得
一定會果斷,唔洗擔心
可見好多人都重係覺得連登模式就係成功,重係覺得要快方便快捷。開得新壇都係想擺脫連登,偏偏好多人都重係要掛住連登,重係覺得要複製連登模式,但係完全無視連登個遺害就係太快太方便,阿豬阿狗都湧曬入嚟鳩噏
會block人 有王管既匿名版 不了

Big brother watching you
咁要睇佢哋想擺脫連登既原因係咩
佢地唔係唔鍾意方便 只係唔鍾意五毛
五毛既言論自由已經淹沒其他人既言論自由
如果keep到連登既好 改到連登既壞先會成功
快有快好,會爆到好多可能性
其實最多人上嘅4chan /pol/係快到開新post一分鐘之後直落第八頁都試過
但係最緊要嘅其實唔係快慢,而係質素
有啲所謂連登嘅好,我就真係好有保留

連登嘅壞,咪就係連狗囉,佢自己都投曬誠,由得所有嘢包括五毛日日噴屎,班友重要當佢偶像咁崇拜,真係造福人群呀
未加晒?
幾時有得set字體大細?
>不了
Stale_meme.bak.old
已經加咗成日啦喎
你有冇check咗先Post㗎,定係你根本冇上過8chan?
當然,但係快慢,方便度的確好影響人用,8chan開thread又要擺圖,又要打驗證碼,好多結構限制其實都係類似舊登初期嗰種簡陋UI留住一班小眾嘅特性,偏偏好多人重係覺得OP你要成功呀就要搬連登套嘢過去呀乜乜柒柒,唔係就非主流等死小眾圍爐取暖,我真係想問一句:點解一定要成為主流?
CSS已經執靚靚,font-size: medium。
想再大啲可以去右上角 [設定],改「主題」。
本身就有得set CSS theme
我諗有人想入「主流」係因爲想睇其他人講乜,而唔係想講自己想講嘅嘢。

又係羊羣vs領導嘅問題
新壇最大作用應該係爆料
完全匿名下應該更多人肯定whistle blower
但同時一定有打手亂噏擾亂視聽

樓主應該係新壇出post教人, 如何盡可能最安全最匿名地出post
講真,其實香港警察做唔到啲咩。
HTTPS點對點加密,個server+公司都係美國
而且8chan每24小時del log
除非犯美國法,如果唔係美國睬猶差都傻
其實個界面唔係有咩問題呀
你覺有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞