Virtual Youtuber討論區(2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
最近好多新人都係一般直播主轉生
估佢唔到, 潛水原來為咗轉生
唔怪得佢條youtube channel D片DEL哂, 得返一條
我估呢條片係del唔到先留左係到
把聲都係9成似
99%係
啱啱佢話最鍾意レトロgame
以前成日打
最近打gameboy隻mario
完全match
轉生多係好正常
nico都del埋,好似修女前世咁乜春都del哂,以前既廣播都del左
如果照以前LIVE 個STYLE, 闇夜乃應該日日打機
但係冇其他GAMERS咁癲嘅性格
最多只係有少少陰暗面, 例如冇朋友, NEET (但宜家有呢份專業打機嘅工已經唔係), 好柔弱嘅女仔
打機都唔覺有好似赤羽個D誇張粗魯大叫,最多得尖叫同喊
除非佢扮
桃箱好撚出名
闍夜乃個真身都一樣係nico黃金時代個班人
依家個feel同佢之前D片個feel差唔多而家應該唔係RP黎既
日日打機同之前靜凜一樣
所以D人都好奇點解會入あにまーれ,可能因為あにまーれ平時夠冇下限
屌, 愈黎愈覺得好笑
諗緊遲下其他以前NICO班友都可能做VTUBER
闇夜乃有兩個好FD 嘅NICO LIVERS
又係轉戰YOUTUBE, 但之後又失蹤
個兩個人見到闇夜乃同周防轉生
都唔知遲下會唔會係VTUBER見到佢地
好有可能係轉戰左做緊準備都唔定 idols部個雙葉都係咁 消失一陣之後走左做vtuber
雙葉上一世係邊個
感覺佢係IDOLS部裡面最受歡迎個個
其實2D vtuber同普通直播主都冇乜分別
係多個虛擬形象咁
但就係唔知點解2D特別受歡迎
如果係一個普通LIVER, 第一次LIVE FOLLOW人數過100都已經偷笑
呢幾個有彩虹社加持唔可以相提並論

有時個2D形象可以加D設定上去玩係有趣D
咁又係, 有D SM 角色設定
最正都係RKS , 又打PUBG, 凜又扮細路
打biohazard先啱
PUBG 喪屍mode
係點玩
我都係第一次知有喪屍MODE
好似係參加型LIVE
RKS次次開頭個出場介紹好正, 次次3個都唔齊
http://nicovideo.jp/watch/sm30767647
個名我搵唔返,不過我聽講去到前世唔做之前好多anti,同埋有好多中傷既野,真假就唔知,個前世對流言果d都冇做任何表態,去到idols部出招人之前個幾月已經刪哂所有野
真係一樣
屎眼開發
所以得返依D片係nico,正常果D應該del哂
正常片del哂得返 anti keep既片
多個2d多好多野玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞