Virtual Youtuber討論區(2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
頭先睇K島先知fairy去左nico直播沖涼 痴撚線
村P
好多主播見到蜻蜓就話ハゲヤンマ

幻想個畫面
幻想肥宅沖涼
有冇人知頭先ユキミお姉ちゃん、kanae同渋谷ハジメ之間發生咩事??
見到お姉ちゃん同渋谷係TWITTER同KANAE講對唔住
好似同打機勁唔勁有關
K島我都見有講 不過都係得日文我都唔係咁明
https://twitter.com/syunkan_trip/status/1008733420556451845

ハジメ話煽動叶上grand master咁樣佢唔鐘意?
不過睇落都係講下笑咁掛?
愛梨一開始係咁講,話係蜻蜓既種類黎,之後d人見到紅色蜻蜓就話係ハゲヤンマ, fake d主播講,勁多人中伏,因為真係作得似蜻蜓名
件事仲有後續,瀨觀眾唔好
https://youtu.be/to5Sm1nN9z4?t=2m20s
其實只係講下笑,我睇twitter寫就係一開始KANAE話喉嚨唔係好舒服,話本身由雜談轉去玩realm royale直到贏一次,ハジメ就話係grand master既話喉嚨應該冇事
P.S.(grand master係realm royale rank 最高LV)
P.S.kanae未上到grand master只係去到次一級既master
kanae就話煽動我係唔會嬲既,不過我會記得(其實係好輕鬆咁講,佢本時都煽り唔少)
之後話ユキミお姉ちゃん以前係咪都煽り過我
之後kanae就講返D野串返佢地(佢煽り講既野其實如果對唔熟既人黎講係幾串),
之後就ハジメ就謝罪,之後到kanae謝罪就話對佢煽り講既野令人不快好抱歉,下次會小心

其實都係小事既,本身應該係玩笑,不過煽り本來就係好難掌握既野
kanae已經係grand master喇(金框) ,應該係世界top50黎
其實好明顯係講笑,係有d觀眾當真啫
雖然我睇到中間就要做野冇睇
係咩,原來已經上左
佢鑽1 直上grand master
google完先知金牌已經係grand master
見佢淨係display master出黎
好似係鑽之後就係master,grand master好似係殺人數最多個50個?
計贏左果場既殺數
不過唔知係計殺數最多果50場定不斷累計
佢d表情演技
下集
估唔到,咁突然
原來呢日full power ポン子唱返キラキラ星
把聲同自動ポン子一樣
https://youtu.be/4BJ_NR0Bk78
自己似自己
山岸女優
Wiki同nico百科要加返個歌手俾佢
陣間日本時間2點あっくん大魔、渋谷ハジメ、FAIRYS同KANAE打realm royale
有興趣嘅巴打可以睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞