Virtual Youtuber討論區(2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我地黎講其實真係冇咩野, 講下笑咁
可能日本人文化以禮行先, 所以普通一句野都可能感到冒犯
真係好難捉摸咩叫煽り
係咪佢自己
睇張圖就似
幾個vtuber都玩天堂2 mobile game
記得玩落都一般般
新衫好正

by @PonkoAiri
呢張畫得好好.
唔錯
高性能https://twitter.com/mi_ihon/status/1007884786654834688
呢幾日都冇PONKO, 睇怕聽日應該都冇
如果聽日M1都有機會既.
而家頭頂個檸檬d色唔知點解暗左.
同埋細心睇先發現插圖同3d model套衫有少少唔同.
另外插圖入面本身有兩隻機械人跟住,好似neir咁.3d化已經無視左呢個設定.
PONKO差緊電
其實PONKO件衫都幾難畫, 太多細緻位
多數都只係油返差唔多色同位置就算
個兩隻機械人成日覺得好似gundam 個隻Haro (google搵)
唔知下個月會唔會出返夏服版PONKO
見PONKO TWITTER有兩三次留言暗示好似會換裝咁
而家weathernews招募新主播.d人好驚又有人走.
萬一愛梨走埋,唔知ポン子係咪永遠收檔,定會永遠充唔足電
應該唔會收檔,但會變做自動ポン子
就算搵新人配,都唔係真正嘅ポン子

會唔會係定期請人內部調位或者再改節目安排減輕主播負擔/ 增加人手加多part報導
記得招募pv已經係1/2月開始播緊(3月有大走之前)
而家唔會有人走.唔夠主播姐.twitter出左招聘.
一直覺得得12個唔係好夠人
放個連假就有人要連踩兩節先夠數
唔講超工時個d,日本俾員工資助好似唔錯
有車費,仲有住宿
聽聞日本福利唔錯,係進升機會少,唔知係唔係.
以前仲聽過話日本人好少轉工,辭職好似背叛公司咁.不過而家又好似唔係咁,辭職轉工好似好普遍.以前weathernews走果d有d去第二度報天氣,有d去做其他野.不過佢地都唔會直接講辭職,而係會講成畢業/展開新旅程
見到高登有人出post講I零,都估到入面d comment都係鬧多
I零把聲真係自然返少少好D
https://www.youtube.com/watch?v=npZeGncEZHw

啱啱發現兩個癲婆 , 而且段段片都有字幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞