Lego 討論區 (6)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
啲圖好蒙sorry
左下角個盒就7380yen 60632
但我就係想用細gear轉大gear黎增加扭力
我好耐之前見過1900 鐘意就去馬啦,賣一盒少一盒。絕版嘢冇可能唔食炒價架啦,養住盒嘢咁多年又舖租又燈油火燭
利申 好鐘意 Maersk 啲 set 但好憎貼紙
我好耐之前見1900,而家要二字頭都唔奇啦,M記啲包都八蚊收到11蚊啦

因為貼紙貼得唔整齊會好眼冤,耐咗過咗十年八年有啲仲會好似乾裂咗咁,甩返出嚟 而隻 maersk 船上面啲貨櫃係逐個逐個貨櫃痴貼紙,疾痴到燥
如果想買Star wars隻death star,大家會揀新定舊

Reddit d鬼佬講到新嗰隻冇乜分别

因為我有舊個隻
新好似detail d 仲有多幾隻人仔
你不如等多幾個月, 今年話好似有set 咩cloud city 會出
咁你個摩打唔夠力就係唔夠力, 一係用xl , 唔係都無辦法, 你gear 呢啲, 唔啱就唔啱, 好彩就爆開件, 唔好睇就個gear 爛埋
咁正 有cloud city出
咁等得過喎,反正新嗰隻ds都未expired product
百獸王,有冇人知大約做幾銀?
我已經用緊xl摩打

所以就想問下有冇巴打知點解,宜家奇在奇在直接駁條軸就得但駁gear會唔得,好似違背曬以前讀phy嘅野
你不如影張相黎睇下

巴打係咪識搞
咁講, 我個陣自己玩過啲gear 就唔係用磨打, 手動only, 你有試過手動郁唔郁到, 如果你手郁唔到 or 好大力先郁, 咁真係個摩打推唔郁, 你試下換下啲gear 組合,再唔係你搵本42009 rc 說明書睇下有無用, 我technic 經驗唔係好多, 意見係俾到咁多, 可以大家交流下
手動郁到,宜家個摩打裝咗係新位後推得郁部車,仲可以拖大約1.5kg嘅野 係諗唔明舊果個位出咗咩問題
有無師兄今日會去買百獸王?
Idea set 緊係慢慢等大貨啦
Ins好多
我都想知
無聊搵到

童年夢想21311
想問響aaplace買好唔好
新手乜都唔識
定其實去專門店都有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞