有個淨係識得發脾氣嘅女朋友真喺好辛苦

106 回覆
34 Like 6 Dislike
渣ga

女係你自己揀,要飛可以隨時飛。係你決定
我條女又係咁,當正自己係公主,真係屌你老母

好能想分手呀😭

雖然寧教人打仔,莫教人分妻,但是 真喺忍不住就狠心啲,愈快愈好,唔可以拖

真喺話咁易咩
我個ex又係,難得放工/放假陪佢,佢係都要西口西面咁。都放左工喇就放過自己啦,仲要借頭借路發皮氣。又成日都唔鳩理人,一理就淨係講自己野。

諗住同佢平心靜氣傾下?行撚開啦,呢啲女人只會覺得最有問題既人就係提出問題果個人。

最後我話想同佢改善下啲相處態度,佢就即刻起哂鋼發皮氣。我本身都退縮見到佢咁就話當我無講過,點知條八婆仲要連消帶打,我就成日無再覆佢。到佢wtsapp返我果陣,我話希望佢以後生活好啲。

依加我都有第二個女朋友,體貼好多,同埋你對過啲港女,用返啲招對落體貼既女仔到,佢地好易感動到。

性格同你ex一樣 對現任好啲啊,唔喺咁易揾到呢啲好女仔

你有好路數都走啦,成日受氣既男人只會愈黎愈愁緒,到時想揾第二個都無機會

我個ex又係,難得放工/放假陪佢,佢係都要西口西面咁。都放左工喇就放過自己啦,仲要借頭借路發皮氣。又成日都唔鳩理人,一理就淨係講自己野。

諗住同佢平心靜氣傾下?行撚開啦,呢啲女人只會覺得最有問題既人就係提出問題果個人。

最後我話想同佢改善下啲相處態度,佢就即刻起哂鋼發皮氣。我本身都退縮見到佢咁就話當我無講過,點知條八婆仲要連消帶打,我就成日無再覆佢。到佢wtsapp返我果陣,我話希望佢以後生活好啲。

依加我都有第二個女朋友,體貼好多,同埋你對過啲港女,用返啲招對落體貼既女仔到,佢地好易感動到。

性格同你ex一樣 對現任好啲啊,唔喺咁易揾到呢啲好女仔

你有好路數都走啦,成日受氣既男人只會愈黎愈愁緒,到時想揾第二個都無機會

仲要返工都喺受曬氣
唔撚屌下佢邊得
養唔熟架

真喺話咁易咩

有咩難?

真喺話咁易咩

有咩難?

唔識講 可能我真喺天生嘅老婆奴
咪扮野啦,你係想搵心靈垃圾桶姐
個個人咁樣開完post
呻完咪又係照舊返去被女食住
都唔係諗住改既
抵你死
利申:次次想d狗公格男朋友或者老婆奴似返個男人,俾埋方法佢點改點做好似叫佢去死咁正垃圾

我喺啊,話曬都幾年感情,話分就分到咩:-我都話左睇下買咩哄返佢

垃圾

真喺話咁易咩

有咩難?

咁你咪撚叫春啦 曬尻氣
真係覺得香港人要好似日本同韓國咁大男人
一隻手拍唔響

有無試過喺佢做錯事,但最後喺自己做道歉果個,要哄返佢

試過太多次
有次真係同屈講我感受
屌佢老母竟然係度喊
最尾又係我錯
一隻手拍唔響

有無試過喺佢做錯事,但最後喺自己做道歉果個,要哄返佢

試過太多次
有次真係同佢講我感受
屌佢老母竟然係度喊
最尾又係我錯

真喺話咁易咩

有咩難?

關羽二世
中出左就走得
我永遠都覺得男朋友一定要有自己脾氣
要有自己底線
唔好成隻死狗咁
雖然咁樣有時2個人會因為各自嘅脾氣而有磨擦
但咁先可以磨合
你一直忍讓有咩好?
佢只會要直肆無忌憚咁發你脾氣
大男人少少 俾啲男人威嚴出嚟
話佢知 :哄你唔係必然架
我永遠都覺得男朋友一定要有自己脾氣
要有自己底線
唔好成隻死狗咁
雖然咁樣有時2個人會因為各自嘅脾氣而有磨擦
但咁先可以磨合
你一直忍讓有咩好?
佢只會要直肆無忌憚咁發你脾氣
大男人少少 俾啲男人威嚴出嚟
話佢知 :哄你唔係必然架

正確啲黎講係要互相尊重,男人一定要有原則。否則你忍得一年?兩年?一定唔長。
分手把啦
你對佢太好佢係唔會珍惜
而家啲女仔有公主病
都係俾你呢D男仔寵出來

做男人要man,有主見,有骨氣
唔係你以後再識其他女朋友
都一定係咁樣食住你上

有啲女人係好宮心計嘅生物
用自己嘅手段去令到你為佢做多嘢
就最簡單佢發脾氣你就會對千依百順
所以情況會越來越嚴重
變到佢一有要求就會借啲意扮發脾氣

仲有一點就係
你一開始就僕人模式做太多野
到後期當你一無做
對方當然會覺得你以前會做
點解而家又唔肯做
係你變了

佢理所當然會覺得呢啲嘢係應份嘅
我條女成日係街一巴打埋來
你一巴反手就ok
你一巴反手就ok

打到有時佢拎起手…我就縮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞