有個淨係識得發脾氣嘅女朋友真喺好辛苦

106 回覆
34 Like 6 Dislike
留名

算啦,學下打老婆巴咁,聽日想下買咩比佢,哄返佢

好男人 祝你以後婚姻戀愛都美滿
到佢心情ok 再傾番唔好咁易嬲好唔好啊巴打
ig follow女明星都嬲左。。
冇啦啦話靜思 hea回
依家搞到我心掛掛訓唔到
男人對女人好,唔喺絕對必然,絲打真喺要體諒男人,唔好成日比一堆無理頭嘅暗示男人,拍拖啊,你估要做咖哩

呢個真呀
都拍緊拖都要估
有咩唔可以坦白呢
唔知係咪香港既女仔先係咁

坦白完 講到明想點都唔做
咁喺我問題定佢問題
解決方法係兜口兜面屌返柒佢
佢肯改就自然會接受
唔肯改就分手唔好浪費大家時間
唔可以對女人好是常識 你玩撚完啦
過來人
食死貓個陣真係feel到個拳頭硬左
連佢有野唔順利個陣
聽完佢講晒啲衰野再陪佢諗辦法
都要俾佢屌話「我夠知啦 洗你諗」
真係灰到仆街

兩日前飛左
發現新世界
同佢理性分析下 做錯左啲乜
同講比佢聽你討厭嘅事
等佢慢慢成長 變成一個會體諒人嘅女朋友
你要扮下唔care ga ma 都唔識既
你對佢好係冇問題
但係你要識係咩時候企硬
如果唔係你就成世比佢食住
你依家改都未遲
每次都係我錯
佢係聖人永遠唔會錯
有得屌咪得咯
分手,唔好講咁多

唔分即係你犯賤
成班廢柴唔識拍拖
多得你地先造成咁多港女
我做咩都錯
其實我同你經歷好似
Ex 同你女朋友一樣 事無大小都要發一餐脾氣
對佢真係好撚好 但係佢都唔改下佢啲壞脾氣
寵到啲公主病出晒黎 最終我真係頂唔撚順要分手
佢就喊晒口咁話要改 但係我最後都冇比機會佢
分左手無耐同咗現任一齊 性格好好多 雖然偶然都係會有啲小脾氣 但係好太多

巴打我只能夠同你講 因為男仔同女仔嘅價值觀係永遠唔會一樣 理性/感性注定左一定會要分岐
所以一定要接受到一定程度上嘅脾氣 但係如果係太過份
早散早著
試過掉返轉 有個乜都嬲嘅ex(男)
有次嬲我做咩唔對佢發脾氣,問我係咪唔着緊佢先咁
做咩都嬲,最後突然有一日醒悟左,散左之後先發現可以做返自己先最開心
分手囉戇鳩

睇死你分唔落
不過都好 唔好放佢出黎遺禍人間
個個女人都係咁呀屌,爭在多定少
平時好地地去拍拖,又會因為一啲好小嘅事而亂發脾氣,有無當過我喺人?有時候覺得自己連狗都不如

試過以前又係咁 拍左兩星期就分手
咪扮野啦,你係想搵心靈垃圾桶姐
個個人咁樣開完post
呻完咪又係照舊返去被女食住
都唔係諗住改既
抵你死
利申:次次想d狗公格男朋友或者老婆奴似返個男人,俾埋方法佢點改點做好似叫佢去死咁正垃圾
就係你呢到寵壞哂依家啲女人
我個ex又係,難得放工/放假陪佢,佢係都要西口西面咁。都放左工喇就放過自己啦,仲要借頭借路發皮氣。又成日都唔鳩理人,一理就淨係講自己野。

諗住同佢平心靜氣傾下?行撚開啦,呢啲女人只會覺得最有問題既人就係提出問題果個人。

最後我話想同佢改善下啲相處態度,佢就即刻起哂鋼發皮氣。我本身都退縮見到佢咁就話當我無講過,點知條八婆仲要連消帶打,我就成日無再覆佢。到佢wtsapp返我果陣,我話希望佢以後生活好啲。

依加我都有第二個女朋友,體貼好多,同埋你對過啲港女,用返啲招對落體貼既女仔到,佢地好易感動到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞