土 (131)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
如果站在觀眾角度,理得咩票房,dc拍得閪咁多就係垃圾

如果站在公司覺得,理得以前點緊係睇宜家,宜家係marvel係咁賺錢,dc JL蝕到入肉

所以無論你企起邊個角度都係marvel好過dc
DCEU只係睇過JL一套
我覺得佢要拍一個過左全盛時間o既Batman冇問題, 仲幾特別

但係都唔駛廢到咁?
身手差左都應該仲有技術
唔夠力打咪畀佢渣下野, 又或者畀多d劇情佢用下腦

根本就係冇心寫佢
或者平衡唔到咁多角色
今日先睇dp2
幾好睇但係冇1咁正
套戲劇情太正路唔夠鳩
動畫入面一分鐘已經顯示到Batman指揮能力
型過DCEU版一百倍
https://youtu.be/y18FvbeVI40
講起黎上左大約一星期,美國就幾日
票房都過左3億了
成本咁低,得個1億1千萬,應該都回左本
可以咁低成本都有唔差票房真係金蛋黎
有心寫佢
寫佢同flash做comic relief囉
我嫌個劇情無1咁流暢
不過post credit scene真係one of the best
坐等驚隊救場
仲有點解dp變咗正義撚 d打鬥又係好差
pop culture reference補救 認真唔係話超正
Family Movie嘛
我覺得好過1

1一開始就係highway 到打仲未入戲
The greatest detective 係JL 到成碌撚咁
連最基本既多國語言都唔俾返佢 搞到佢俾aquaman撚
Talk to fish?
The greatest detective 方面bvs有做到
去到JL可以話消滅埋bvs入面嘅特點
佢去搵aquaman嗰陣聽唔明當地語言 但以我所知佢係精通各種語言
唔識都算
翻譯器呢啲對佢黎講唔係高科技野都無
官方新聞稿:

漫威電影宇宙10年來首次來台造勢
保羅路德、伊凡潔琳莉莉讚台灣「最棒的漫威粉絲」

即將在七月四日搶先上映的《蟻人與黃蜂女》,為漫威英雄電影《蟻人》續集,同時也是漫威電影宇宙第二十部作品。漫威超級英雄電影在台灣一向表現不俗部部破億,首集大玩視覺創意的《蟻人》,輕鬆明快風格大受台灣觀眾歡迎,全台大賣近3.5億票房。這樣的票房成績,不僅穩坐漫威電影宇宙原創英雄亞軍(僅次《黑豹》),更超越《鋼鐵人》與《復仇者聯盟》拿下全球第九的亮眼成績,同時也是所有在台上映的漫威電影中,在全球市場當中表現最好的一部。台灣觀眾對漫威超級英雄的狂熱,也讓漫威高層相當看好台灣市場未來發展,不但每部電影都能搶先上映,還特別選在漫威影業十週年之際,宣佈明星演員保羅路德、伊凡潔琳莉莉、與導演派頓瑞德,將於六月來台宣傳新片《蟻人與黃蜂女》,而台灣更領先亞洲各國成為此次宣傳首站,足見漫威影業對台灣觀眾的重視。

《蟻人與黃蜂女》導演派頓瑞德、男主角保羅路德、女主角伊凡潔琳莉莉此次來台宣傳,預計在台灣停留四天,三人將於6月11號抵達台灣,12號舉辦記者會,13號傍晚於國家表演藝術中心兩廳院藝文廣場舉辦紅毯見面會。從未來過台灣的保羅路德、伊凡潔琳莉莉,對於即將來台跟粉絲們見面互動表示非常興奮,聽聞蟻人在台灣受歡迎的程度更是相當驚喜,兩人還特別錄影片向台灣觀眾喊話:「感謝地表最棒的漫威粉絲們,我們即將抵達台灣,希望大家都能來活動現場和我們一起見面」親民作風讓他人雖未到,迷人魅力就已籠罩全台。
少少啦
我仲係覺得佢比ww偷野,比lex助手發現,比superman勁明顯跟蹤都唔發覺好柒
lego batman真心好睇太多
Marvel post傾DC

DC傾DC仲要多
官方新聞稿:

漫威電影宇宙10年來首次來台造勢
保羅路德、伊凡潔琳莉莉讚台灣「最棒的漫威粉絲」

黎香港一定係我地最好啦
好正常既
真心想英雄片好 vs 積怨撚
其實150黎到連登唔搞事再改個新名
我地應該唔會狙到佢而家
證明狗改唔到食屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞