土 (131)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
翻睇gotg1覺得marvel好勁
夠膽拍gotg好勁
選角Chris Patt好勁
Baby groot idea好勁
KF揀James Gunn好勁
揀歌好勁
套戲介紹晒marvel宇宙觀好勁
介紹埋Thanos同infinity stones好勁
資訊量咁大但保持到輕鬆節奏好勁
'Deadpool 2' Launches with Over $300 Million Worldwide
最緊要係個名氣真係低得好緊要,唔少美漫fans都無聽過
點石成金....當然真係拍得幾好既....開埋universe 線
依d其實證明左marvel同dc分別
如果俾俾著dc高層
佢地會簡nova,因為原本講起marvel宇宙英雄依個點都出名d,又係spiderman動畫出過

但寧願簡無名氣超多倍的gotg,原因明顯係女主角可以拉去thanos
Mcu簡拍咩係會考慮埋打後要點拉落去大集合,而唔係邊個紅就拍邊個咁on9
隻廢老k又身痕
第一,人地用無人識的英雄一步一步帶出名,dc將一線搞到名臭晒
第二,人地愈做愈好,票房慢慢上,dc就愈來愈跌
第三,人地初期頭五部都低成本,dc高成本,仲要最高的JL蝕到入肉
第一點好贊同
諗下由細到大大家都係聽開既Batman同Superman變成I'm rich同假下巴既田地
屌,講真我諗到宜家應該無咩人覺得ironman的能力得有錢
因為用左好多時間show到佢發明甲,就算係第三集好難都帶到訊息佢唔係依賴甲,佢本人就係ironman ,整野係佢能力,但batman大家都係單純覺得佢係一個得錢的廢物
要不是Marvel帶起英雄片熱潮?你班DC狗食咗屎喇
Whether係X-men, Spiderman定MCU都係
頭六套加埋都係DCEU贏少少
佢仲要自己講剩係得有錢呢樣能力
身手頭腦果d完全show唔到
明明the dark knight 都有提佢有超強駕駛能力,
但JL版佢一用新武就被拆
我好似講過呢點
點解班dc狗見寫到batman咁一無是處都唔嬲
Lego Batman個Batman仲有深度過佢
諗諗下連SS入面既佢show得身手仲多過JL
是咪DC狗一般都係咁打飛機

頭五高過又點,而家賤過地底泥,搞到D fans要搞呢D旁門左道打飛機
根本就算係bvs中你都唔覺個batman係正常
根本連zack自己都唔care batman , 連狗仔咪一樣
諗下連deadpool都要 個黑歷史
最記得個時有個post話原來08年個時batman屌打ironman
屌,一時又要計第幾部,一時就又要計同年
點夠玩
竟然可以令綠燈俠咁出名又吸引的題材都拍到咁爛
仲要原來成本都唔低架大拿拿2億
人地Guardians of the Galaxy低過佢但精彩幾多
工頭完全偏心superman
Batman就淨係比幾個靚shot佢
但人物性格能力嗰d fuck up哂
工頭真係啱做攝影多d
屌你聖經故事緊係偏心耶穌架啦
batman依d搞鳩耶穌會係好人咩
真係唔知佢做乜撚突然挑我機
平時都幾乖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞