[Uaena] IU 討論區 (20) - 516 至安姐生日快樂

1001 回覆
28 Like 9 Dislike

呢幅有阿朱媽feel...
呢個髮型麻麻地
呢幅有阿朱媽feel...

幾時拍續集… 我的大媽…

又搲到合照…

喂正喎頂,有得諗~~
《我的大媽-經常請吃年糕的頹廢阿姨》
「講述在職場及日常生活中經歷十多年兜轉後,回到孤獨狀態的大媽李至安,與同樣孤僻厭世的少年釋囚 XXX 相遇後,如何互相安慰治癒的故事」
《我的大媽-經常請吃年糕的頹廢阿姨》
「講述在職場及日常生活中經歷十多年兜轉後,回到孤獨狀態的大媽李至安,與同樣孤僻厭世的少年釋囚 XXX 相遇後,如何互相安慰治癒的故事」

連登果然多癡線佬
btw, 咁阿大叔去咗邊?
咁樣玩一雞兩味,實掂~

大叔...可以客串響最後一集用路人形式出場。玩大啲就索性設定做男主角嘅estranged dad...

咁樣玩一雞兩味,實掂~

大叔...可以客串響最後一集用路人形式出場。玩大啲就索性設定做男主角嘅estranged dad...

唔得喎,第一集大叔得一個仔之喎
無啦啦多咗個咁即係佢都有個二奶囉?!
直頭話係嗰個啦...年齡又易夾。宜家已經係初中生,10-15年後個年齡差距夠晒fit。而且個background好易寫啫:
「XXX:發現母親曾經出軌、父母婚姻名存實亡後逐漸自暴自棄,未能升讀大學而回國,更淪為暴力組織成員而入獄,blah-blah-blah...」

咪話,砌埋《機智牢房》入去都重得...
直頭話係嗰個啦...年齡又易夾。宜家已經係初中生,10-15年後個年齡差距夠晒fit。而且個background好易寫啫:
「XXX:發現母親曾經出軌、父母婚姻名存實亡後逐漸自暴自棄,未能升讀大學而回國,更淪為暴力組織成員而入獄,blah-blah-blah...」

咪話,砌埋《機智牢房》入去都重得...

有冇位俾到 friday 男入呀?
當佢係《大叔》入面個和尚咁-
「李光日:神父。前高利貸業者。李至安的舊相識。不時"偶遇"李至安並說些莫名其妙的話,間有啟發。」
看見你的聲音 S5 第5集出現過

配文:你地一定又係走咗去芯喇
當佢係《大叔》入面個和尚咁-
「李光日:神父。前高利貸業者。李至安的舊相識。不時"偶遇"李至安並說些莫名其妙的話,間有啟發。」

正喎! 大耳窿走咗去做和尚
配文:你地一定又係走咗去芯喇

我從來都無唔認架喎
有冇亂叫人waifu
有冇亂叫人waifu

我叫人名架喎,咁樣親切D
女神呢期個瀏海真係唔掂...接受唔到...太搞笑
看見你的聲音唱得好好多...聽左DEAR NAME D EFFECT太怪...搞到我以為佢調音
https://www.youtube.com/watch?v=5PgmxacpM5w
係咪OLD NEWS左?全首COVER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞