[自己樂壇自己救] 本地無咁主流樂壇討論

387 回覆
78 Like 16 Dislike
鼓手走左好耐好似 應該唔關事
想睇依場
咁點解佢地唔紅?就「點解唔紅」呢個問題,因為佢地小眾呀!點解之前Mr.會紅?點解好多歌手都紅?因為佢地d歌路合符大眾品味!
ok, 反正Fabel訪問都講自己本身就係想試玩不同類型既音樂, 都無因為想紅而做ballad pop,

只係替香港聽眾聽黎聽去都係某種音樂而悲哀
我唔理你悲唔悲哀,我係以事論事,就「點解唔紅」呢個topic黎講。你要扯到其他野咁我冇辦法
teenage riot
blaster
more reverb
唔想同你嘈

btw Mr. 而家都無簽label自己有project, MJ同Tom加陳蕾 自組公司出歌

我都視佢地係indie, 而陳蕾近期 娛樂人生 同 Stay away都好高質

最後, 其實我明白紅唔紅同是否好歌, 都唔係必然有關係

如果你入到黎如果一首好歌都揾唔到, 你可以出翻去。 我呢度只係想推介平時大家比較少聽既音樂單位既音樂。 唔係想罵戰
Mk商場show仔嚟㗎咋 search新之城 多謝啊
the pancakes去咗邊?
btw, 陳蕾新歌叫run away…
戟姐做少奶奶唔係問題
但完全無出過聲就潛咗水
見到
自己推post先

第二次睇indie band show, 今次係睇per se
有冇人會去睇6月2 ttn場show
有雞餅小紅帽
可惜去唔到
係啊!上次冇睇GDJYB今次要睇!
可惜冇人同我去
自己一個睇啦
好多文青女去, 識左佢味有伴囉
唔夠膽識
thud新歌
https://youtu.be/JcKnSN_UNGI
Thud - Ado
有歌詞

細band show早半粒鐘到場就可以霸頭位
我都諗住自己去
買左飛未?
我都係 我未買飛啊 要唔要一齊去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞