[我想繼續唱/劇透慎入] 古巨基紅館演唱會討論區10-14/5 (4)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
最慘突然彈哥哥隻碟出黎 所有野又要壓後
果日周小姐又話佢拍戲 都唔知搞幾耐
講左今年一定有一隻廣東碟啦
完咗concert好失落 11年嗰陣已經feel到佢無以前咁有火
不過點都無估到下一次已經係18年 仲要係原本唔係assign比佢嘅期
睇佢訪問又話想專心做導演 會推晒所有job
作為fans 其實見到基仔可以做自己鍾意做嘅事固然好開心
但係諗到下次真係唔知幾時先喺香港見到佢喺幕前演出真係好灰

當然人生唔同階段追求嘅嘢都唔同
無論基仔之後真係全心投入導演工作 甚至係同老婆過二人世界淡出都好
作為fans無論如何都會支持佢

其實18年佢又去busking 又成日上tbb 仲有開埋演唱會真係覺得賺晒 等埋佢出廣東碟都算係功德圓滿
沒有腳的小鳥
地球很危險
我自問

喱三首都勁想聽

聽演唱會前本身唔想聽佢唱愛得太遲
但係演唱會又排得好好
又鐘意翻愛得太遲
下次開希望唱一刻永恆同我自問
只祈求可以有個sidetrack concert比我地打下飛機
所以錢導想再run埋落去都係算了
大家都有啲攰聽朝又要返工呢
星期六啲人都唔生性真係嬲 搞mini concert比真fans好過啦
岩呀 趕住去死咁 諗返就嬲
火ching
如果講最快閃
一定係星期五,不過有突發我接受到
星期五就算啦
星期5果晚D人都趕住走咁 雖然果晚出左意外大家應該冇乜心情
真係好難有
不過我最欣賞
係佢真係有留意fans想佢唱咩歌
佢今日話有好多fans叫佢唱逆時光
我真係好感動
自己都喺山頂位一路叫
換著其他歌手可能都係內定就算
覺得由moment支持到佢依加係冇錯
加油呀基仔
太多街客喇 唔好咁高期望
星期五晚因為預左唔會唱得長
趕住睇醫生唔通唔比佢走咩
+1 愈嚟愈鍾意佢 細細個已經將佢當係自己嘅榜樣去學做人 好似好誇張咁
但真係冇乜人嗌
又話內地fans熱惰 但真係有嗌encore既大部分都係呢度D巴絲
開頭佢話聽唔清楚我地嗌咩歌,幾驚佢唔唱
應該呢首一早預備左 只不過練唔切先清唱
其實都有一大半係街客
今日走個陣都有一大班人話剩係識一半歌
已經唱左好多hit歌都係識得一半
我由頭唱到落尾啊
。。。。其實唔明點解咁多街客
應該泰禾包咗好多飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞