[我想繼續唱/劇透慎入] 古巨基紅館演唱會討論區10-14/5 (4)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
隔咗七年無開大型 怕都正常嘅
不過我覺得喺tvb又真係出現得密咗啲
都係果句,梁漢文咁撚柒廢都開到2場sidetrack
我唔信古巨基冇市場
不如留低我!
知還知 但我偏向信佢係同tvb找數多過搏宣傳
屌佢條仆街仔個演唱會咁正搞到我有演唱會後遺症
條撚屌咪再要我等多7年 快撚啲開sidetrack演唱會好冇
知有人會mon post嫁啦 英皇同基仔身邊既人快啲叫佢開sidetrack concert呀
克勤玩足30年,每年一碟
古巨基成日嬲豬返大陸
有嘅我一定去
真係fans太side反而仲打曬J
對我嚟講梁漢文就算開紅館我都當sidetrack
克勤好難唔紅
玩足30年
又痴林伯、祖兒、kelly

冇得比
去得一定真fans 到時實勁正
佢個part sidetrack首首都live過
都係果句,梁漢文咁撚柒廢都開到2場sidetrack
我唔信古巨基冇市場
對我嚟講梁漢文就算開紅館我都當sidetrack

睇返佢d歌list都唔係好side姐
老老實實 初心對上一隻廣東歌已經係致少年時代
由我DSE放榜到今年就快grad 加上香港人咁善忘
基本上兩三年無出現喺香港又要從頭開始
屌啦 英皇自己唔落力幫基仔
由舊登基仔post屌到今時今日啦
仲有 對你始終痴心一往!
我偽頭場已經黑人問號
Sidetrack
中間好似仲有我與你
佢喺star hall開得2場都有特價飛呀
佢再side就要派飛㗎啦
我只有maintrack
佢咁岩又要整隻國語碟同搞隻碟向哥哥致敬
數量上可以接受但戀人們到宜家6年都冇廣東碟真係令人失望
返到屋企抖順條氣 而家寫個短感想

爆了唱live真係有加乘
除咗有時唔入咪 整體都好正 好帶動到氣氛
之後夢中人已經feel到佢開咗聲 yi~ ya~ o~ ai~ o~ 都好聽過之前某一晚
跟住跳舞part啲歌改編得幾有驚喜 好彩前幾日冇睇片劇透自己
美中不足係我坐側邊 有時唔知睇跳舞定睇背景好
希望出碟係會影哂成個台 好想睇返
假encore播vo以為播錯 睇落去先知專登
基本上成場都唱得好好 可能唱法唔同咗 好多首我覺得仲好聽過cd
前半我都係口upup咁唱 到重覆犯錯先跟住唱 唱到勁歌金曲 散埸抖哂大氣

總結
最鍾意屋村個一幕同跳舞part成段
唱歌諗唔到有咩位要特別挑剔
同埋
聽到逆時光live真係好感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞