Unlock 17A (129)

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
會唔會tony用佢新技術改良左一樣可以納米化變形?

雖然佢同IM打架係慘但我覺得最後放低個盾果下同I can do this all day將個trilogy總結得好好
CA個核心係百磅都無硬頸到死既Steve Rogers
屌我真係好鐘意CA trilogy
把口咁講,之後咪又幫佢整新盾,根本等緊個老公返黎
唔ff咁多, 用舊盾已經感動流涕
唔得,最後一次一定要威到盡,只係舊盾唔夠喉,要將舊盾強化
話說頭先重睇gotg 2

由一開始揸住垃圾桶蓋
我都好中意ca trilogy
favourite superhero forever
最好新野最後都係爛左定做咩用唔到

用返圓盾 IW CAP真係差D野就係個圓盾
Wanda佢要用埋space stone同雙手
我會ff圓盾改良做新
而唔係重新做
因為圓盾就係比普通vibranium更強的獨一無二存在
因為用佢黎納米化變形應該好撚勁
係....CAP令我深入MARVEL坑

咁wanda戰鬥力唔係同一級數
thor仲恐佈啦
深夜又集體J CAP
其實呢下我覺得過份強化SW/弱化THANOS
廿年後reboot我地係咪就係比人屌果班老屎忽 ce嘅cap一定係最好
I can do this all day
純個人感覺
以costume design嘅角度

A1個theme colour style係fresh
Thor由黑銀變紅藍銀
Cap由灰淺藍深紅變鮮藍紅
象徵一隊新嘅英雄誕生

Thor2 theme係神話
Thor心口多左金色,藍色大減

CA2 theme係冰冷
深灰藍

A2 theme係恐怖,鮮血色
Mark45用左橙紅金metallic coating
Hulkbuster亦都係紅色比例加,黃色減
Cap深藍配鮮紅
加新角色紅女巫

CW theme係灰暗
Cap減紅白,深藍變深灰藍
Mark46用暗紅色
Antman鮮紅變灰紅
新角色黑豹全黑冇紫

我係想探討A3
我覺得個theme係同Dofp/ terminator5一樣
混沌未來感,冷色深沉
Cap Thor歷來最深沉
Mark L用冷紅色
或者咁睇啦 wanda既力量來源係mind stone
咁當佢既力量係有mind stone水平都不為過既 同埋咁樣拍法更加俾到個刺激感大家
其實佢力量係由mind stone 黎

單係mind stone 就應該可以壓制到sw
佢嗰陣都未拎到mind stone

CAP suit一覽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞