批青年被洗腦 陳健波:拿特區護照,你就是中國人!

183 回覆
286 Like 18 Dislike
97前香港出世又點計?外國出世但老豆老母香港出世又點計?何謂中國血統?如何分辨血統?
根本支那所謂既國籍法就係得啖笑
死咯死咯啲五毛之前先講bno 唔代表乜野
啲所謂高官真係要驗下個頭睇個腦仲喺唔喺度

搞教育既係政府,然後又話教育有問題,咪即係屌返政府轉頭 ,根本唔知自己鳩up乜嘢

要話青年被傳媒洗腦。報界電視界絕大部分都變哂紅底,共狗咁樣洗腦都可以洗到咁失敗就唔該切腹死好過

最後加句你拎特衰,你就係中國人。講呢類說話冇問題,但首先攞哂自己啲護照出黎,有外國護照既講呢啲閪話就死全家啦
根本共狗太多衰野,洗腦唔成功就發惡
Unless you were born or naturalised in the UK, you are likely to be a British Citizen by descent. A British Citizen by descent cannot automatically pass on his British Citizenship to his child born outside of the UK.
我都想問好耐
肯定係啲外國勢力搞事

搞到啲高官又揸外國護照 又送哂啲仔女去外國
下 被迫用架炸屌你老母
被迫變成中國人
班高官
又一個開口夾著脷
咁我地拎bno姐係正式認我地係英國人
唔係中國蝗啦?
真好
有架

拎150 去民政處

有得退出中國國籍
受唔受理又係一回事姐
唔該晒巴打
其他人, 都要含我們的中國撚
原來我唔係中國人 thx
大把奶共L 拎住本Canada/UK/US/Aus 護照. 仔女送英美澳讀崇洋書.
搵食啫,犯法呀。
呢條友成個太監相
佢搞錯d野
上面好與壞我都唔係中國人
更加冇特衰
表示係British National (not BNO), 有British citizenship
佢係咪曲線話緊淋病一家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞