批青年被洗腦 陳健波:拿特區護照,你就是中國人!

183 回覆
286 Like 18 Dislike
我哋都係中國人真係難聽過粗口
不能認同更多
佢咁L愛國咪自己移民去“偉大的蛆蟈” 又唔講佢咁做 多9魚
成日講支那發展得好好,香港人眼紅
但事實高官有錢佬就送仔女離開支那
佢本身首國家都講殺人啦屌
國歌
所以一直叫大家唔好貪平,你冇主動走去拎都仲可以話中國籍係被強加,反之拎左就係自願加入
死廢老 屌你老母呀!
佢講得無錯,所以我用BNO
Child登大把97後新移民啦屌
Sor9ry,冇申請過喎
根 據 《 中 華 人 民 共 和 國 香 港 特 別 行 政 區 基 本 法 》 第 18 條 和 附 件 3 的 規 定 , 《 中 華 人 民 共 和 國 國 籍 法 》 自 1997 年 7 月 1 日 起 在 香 港 特 別 行 政 區 ( 香 港 特 區 ) 實 施 , 並 根 據 「 全 國 人 民 代 表 大 會 常 務 委 員 會 關 於 《 中 華 人 民 共 和 國 國 籍 法 》 在 香 港 特 別 行 政 區 實 施 的 幾 個 問 題 的 解 釋 」 詮 釋 。
根 據 《 中 華 人 民 共 和 國 國 籍 法 》 , 「 中 國 公 民 」 指 具 有 中 國 國 籍 的 人 士 。 凡 具 有 中 國 血 統 的 香 港 居 民 , 本 人 出 生 在 中 國 領 土 ( 含 香 港 ) 者 , 以 及 其 他 符 合 《 中 華 人 民 共 和 國 國 籍 法 》 規 定 的 具 有 中 國 國 籍 的 條 件 者 , 都 是 中 國 公 民 。

睇清楚
移左民點計
國家問題我地一齊解決,傻撚左??
佢睇得自己咁高
中共當你地係狗咋
自己人
依家問題根本唔係法律點寫 身份認同係意識問題。就算你法律寫到點都好,只要中國一直keep住咁廢,就會大把人唔認自己係中國人
無可能內地好,就認(是中國人),內地唔好,就唔認自己係中國人

姐係話依加大陸唔好啦
條友,真係唔識架噃

等睇高官子女持外國護照圖
日本人就話認姐
支那人不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞