如果王家衛拍avengers3會點?

116 回覆
55 Like 19 Dislike
CA:
Bucky,說句真心話,我心裡有過你。我把這話告訴你也沒什麼。喜歡人不犯法,可我也只能到喜歡為止了。
有個角色叫鐘郭,或成為最大贏家
隊長同winter soldier 果part應該食住煙相認
Doctor Strange將「不如,我們重頭來過」掛在口邊,這話對我很有殺傷力,我和他一起很久了,中間也分開過,可每次聽見他這麼說,我總會跟他再走在一起。
最尾一幕agent coulson喺閣樓著西裝,然後將粒時間寶石、槍、美國隊長疊卡、神盾局證件放入西裝,跟手gel頭同戴埋副超,最後向住鏡頭走埋嚟,完場.

當觀眾個個都好期待,明明agent coulson死咗點解會返生、點解粒時間寶石會喺佢嗰度,好想睇下一集嘅時候,等咗廿年,仆你個街,avengers 4呢
Thanos有左time stone仲邊會講呢句
應該留翻Thor懷念佢個hammer既時候講
Thanos 是宇宙賭場裡的職業賭徒,總是戴一副金色手套
向間房練習日文,之後比人叫左去寫咸濕小說
一開波就係打輸之後
成班英雄 坐晒響度 你眼望我眼
BGM+旁白
開始鳩up 回憶

「有時候打輸左,真係好想食返口煙」
今日黑寡婦鍾意綠巨人 聽日佢可以鍾意隊長
Iron man會同隊長講
「不如…我們從頭來過。」
諗起以前高登講王家衛拍屍殺列車個post
真係好高質
只要有心 人人都可以係avenger
彭浩翔嘅話 一開波係咪要講個鬼故先?
佢好似食雪茄㗎喎
用五十分鐘影住d人化灰
慢鏡表達個刻恐懼不安後悔怨恨
快啲走,再遲啲我驚你走唔甩
如果王家衛拍civil war會唔會拍到好似春光乍洩咁
Cap:未見你之前我唔後悔 我而家好撚後悔呀
我終於來到瓦干達,我突然想起東尼,我覺得好難過,我始終認為站在這兒的應該是一對。
每個角色出場都分別要5分鐘啦
Steve Rogers:「每個人都有失戀的時候,而每一次我失戀呢,我就會去跑步,因為跑步可以將你身體裏面的水分蒸發掉,而讓我不那麼容易流淚,我怎麼可以流淚呢?在Tony的心中裏面啊,我可是一個很酷的男人。」
「Tony, 我好似唔係好舒服」

話畢,梁朝偉已經企唔穩,筆直倒下。
張國榮一手攬住梁,梁脆弱得如玻璃。

「Tony,我唔想死啊」梁哽咽道。

「Peter,十六號,四月十六號 下午三點之前既一分鐘,你同我係埋一齊,因為你我會記住這一分鐘。呢個係事實,你改變唔到,因為已經過去。所以你永遠都會活係我心......」

話到一半,梁已灰飛煙滅,留下只有微風似是安慰咁輕彿張既臉龐。天開始落起微雨。鏡頭影住張由錯愕既眼神,轉成紅透既雙眼。

「所以...你永遠都會活係我既...心...心中」
話畢,張聲淚俱下,同時雨勢開始轉大。鏡頭影住張一路喊,一個分鏡都冇。一分鐘後張終於平靜落黎,可能係上天既憐憫,雨勢都開始減弱。張慢慢企返起身,係件甲度拎支煙出黎。鏡頭用五分鐘影住張點火,吹吹煙圈。

旁白:「那些消逝了的人和事,彷彿隔著一塊 積著灰塵的玻璃,看得到,抓不著。 他一直在懷念著過去的一切。如果他 能衝破那塊積著灰塵的玻璃,他會走回早已消逝的歲月。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞