[LEGGO]EXID討論區[2]我智早日康復!中文版歌有伏?

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
3連
Hani第一句歌詞唱出千萬人心聲
「不離去」果度同韓文版「布里滋」

HEA填詞

說好的上下上上下呢

今次仲伏過上次 大半係韓文
一開頭聽仲以為無改過
其實都唔差
智叔好正
「不離去」果度同韓文版「布里滋」

HEA填詞

說好的上下上上下呢

今次仲伏過上次 大半係韓文

改咗等於無改咁
還我上下上上下
d中文歌詞都無唔上唔落嘅意思,hea填到好似高登仔教會式填詞

好彩嘅係唔係成首改,減低返d柒味

好心BANANA如果硬係要EXlD唱中文歌,就全新打造一首全新中文歌啦,d詞無咁密,咬字簡單d,唔好再COvER舊歌
solji
d中文歌詞都無唔上唔落嘅意思,hea填到好似高登仔教會式填詞

好心BANANA如果硬係要EXlD唱中文歌,就全新打造一首全新中文歌啦,d詞無咁密,咬字簡單d,唔好再COvER舊歌

唔出多幾首中文版舊歌點賺大陸音源錢
不過其實算好聽 因為韓文保留左好多
但巴打講得啱 係有誠意打中國市場嘅話 好應該出首全新嘅 改得嗰少少加啲中文 少少英文就當係中文版真係有少少hea
應該出返首大平台 夠哂大陸
點解Youtube del 左條片

但巴打講得啱 係有誠意打中國市場嘅話 好應該出首全新嘅 改得嗰少少加啲中文 少少英文就當係中文版真係有少少hea

個MV hea撚到好似高似高清版中國城廣告

少時打入日本都有日版專屬歌啦

以BANANA老細王思聰富二代人脈,揾d高質音樂人同LE夾一首中文版專屬歌,實有noise

下下炒冷飯,真係唔想EXID成為下一隊TARA

利申:團飯
我真係接受唔到

個MV hea撚到好似高似高清版中國城廣告

少時打入日本都有日版專屬歌啦

以BANANA老細王思聰富二代人脈,揾d高質音樂人同LE夾一首中文版專屬歌,實有noise

下下炒冷飯,真係唔想EXID成為下一隊TARA

利申:團飯

大陸既高質音樂人有邊幾個?
個MV奶野了
個MV奶野了

又係班玻璃心
好難聽
youtube睇唔到
youtube睇唔到

故宮 跳舞
個MV奶野了

又係班玻璃心

就算唔講波璃心,個MV真係拍得求戀奇,詞又求L奇

韓版EXlD四五個MV都有主題,吸引人去睇,相反中文果個,畫面就HD,但就係唔知拍乜9,咁搞法遲早變黑歷史

再利申:痛心團飯
個MV奶野了

又係班玻璃心

想知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞