香港外流球員討論區(2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
true, d人唔會諗住長期留隊, 全隊想上流
______________________________________________________________________-

大家都以此球會為踏腳石,爭勝心特別強、想爭位,練波好像打架似的,我也要作出改變。
球迷對於卓耀國這個外來客還是有所期待,有基亞索支持者早已將「阿國」起底,受球會所託當其「盲公竹」的球迷更招待「阿國」到家用膳並介紹球會歷史,有些球迷期待他亮相、勉勵他多入波以成為隊內神射手,小鎮居民不奉行「蒼蠅打氣大法」,而是給予既熱血又窩心的支持
說到底,卓耀國選擇基亞索這支次級聯賽、根據地只是個小鎮的球隊,就是希望闖出名堂,像隊友一樣以此為跳板走得更遠:「我想踢更高層次比賽、去到更遠,希望為港增光而非丟架。選擇這球會、踏實地由零開始,因為並非要人家感到我在歐洲踢波好威,我外流也不是靠宣傳,不是『玩玩下』或為炫耀,我想爭個位置,亦希望做『白老鼠』為更多香港球員開拓前路。」
TRUE!

「若要隨便找支球隊落班,我大可留在香港而毋需到瑞士,既然外流就希望得到更多、去得更遠。」在基亞索的待遇對比港超算是中上水平,卓耀國能否如願在隊內爭取一席之地,還有待時間證明:「無人可擔保做任何事一定會成功,但不試就一定不會做得到,或許我信心較強,我認為我可以。」
睇chiasso ig已經簽緊人
chiasso都多種類餐廳, 中日都有
好驚我國變第二個神之子
正喎, 咁先係球會丫嘛, 香港邊有呢啲. 希望國國打出名堂第日做基亞索名宿
望都望佢再進一步 基亞索唔會上流
心態決定命運
打番兩三年, 打得好,佢又係亞洲人, 球迷自然更加容易記得佢, 第日轉咗會都當佢係基亞索人

純FF
又單單打打
有個摩爾多瓦國腳中鋒黎緊呢季會外借回歸chiasso, 佢上季踢馬耳他聯賽, 出1100 mins入4球
聞說之前隊中既馬耳他國腳中鋒會轉會上流
垃立仲好過佢地
果邊空氣好,食物乾淨都抵返哂啦, 吸多幾口瑞士山區氣, 體能唔洗練都勁咗
即係好多球員當基亞索踏腳石上流
相信基亞索都想賣球員賺轉會費
耀蛋會所

reyes比支搶指住
Chiasso宣布Anthony Mossi, Bruno Gennari, Dorian Charlier已續約, 下季將留隊
mark實 6/6(三) 20:00
香港打吡
台程獅 v 航源FC @輔大足球場
直播link https://goo.gl/KJGzqX
收尾幾年係支那掘金咪當working holiday囉, 佢啲鬼佬你洗同佢諗埋
幾時有基亞索球衣團
上網睇下季波衫轉sponsor, 等等
下季風褸, 賣$390

個brand好mk 果然瑞士流浪
btw 可唔可以搵個好啲既model
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞