[求救]俾仆街貓義工偷貓

1001 回覆
3514 Like 37 Dislike
討伐
貓義工好聽啲係犧牲時間救貓貓
唔好聽根本就係失業無所事事 所以有咁多時間依靠捉貓貓賺領養費
唔可以再姑息佢哋
( Show Blocked User - Time_to_leave88 )
走就走啦屌你老母
樓上唔係以為咁就自爆到下話
隻貓受傷緊係去搵獸醫啦
唔係以為貓義工係專業人仕呀?

冇錢咪搵個檔主,點會咁on 9 幫人call 義工嚟
推到個貓義工還貓
無論班仆街義工係賤到想賣又好 真心想take care佢都好 搞到而家咁你同你個朋友都有好大責任 你阻唔到人走 就可以真係放手 你係當下覺得有問題既話 你大把方式可以阻止到 例如 大聲話呼叫搵人幫 報警阻嚇佢地 影佢地相或者拍片

Post上黎係好事 起碼比多啲人知 希望搵到班人 但更希望你諗下當時既自己做得夠唔夠好 一味屌人冇良心係冇意義的 失去左既野 未必可以復得 但思考教訓入面學到啲咩 比起你祈求有好結果 實在得多
樓主想揾返就一定要有咁大搞咁大 ,最好上曬報四圍傳
如果你縮既話就好似之前隔離po比人偷狗個樓主咁樣無曬聲氣,前車可鑑
講到尾 其實就係樓主你都唔係好緊張啲貓 你係緊張既 根本就唔會由得啲乜9fd搭fd既人帶走佢地 話要睇醫生? 咁咪一齊帶去睇 點解交比人做就覺得自己叫拯救左隻貓?

假如你真係有一路追post睇到自己比人插 知自己on9 都叫做仲有得救 至少touch wood真係救唔到啲貓 起碼都救到自己

但假如你覺得你搵所謂義工 自己唔follow 咁既處理方式叫冇問題 覺得上連登打左文就叫盡左力 我只能話你係on9之中既on9 完全係得閒撚下貓影下相post打飛機文 根本冇為啲貓著想 再屌9你都哂口水
貓義工 多鳩事 咁撚行俠仗義 唔去滅蚊 / 拯救第三世界兒童? 城市下的on9 多事撚 多事撚死全家啦!
子非魚 安知魚之樂 仆街人類快絕種啦
推!
貓義工撚真係好撚偽善
貓貓好慘
義工?
似係扲住光環 實質搵錢
係我眼中 佢地似mon hunt? 獵人?
唔撚明樓主做乜撚野
明知啲貓係放養
見貓有傷係搵貓義工?
你係on9唔知貓義工係捉街貓?
係咪我屋企隻貓病咗都可以搵貓義工去帶佢睇醫生?

係緊張既唔係自己帶貓貓去睇醫生
仲要係搞人地啲貓貓
個腦真係唔知裝乜
法例上寵物屬於property, 啲貓無晶片, 要證明佢地係大排檔店主財物唔係咁易, 可能係咁班黑警唔會做野

算啦

貓義工唔係無好人, 但諗都諗到佢地財力有限, 想唔出錢又想救佢地, 邊度有咁多所謂貓義工有資源

係咁拎呢啲受左傷嘅貓俾貓義工, 就算假設係好心人, 即係叫佢地無啦啦嘔啲錢出黎, 咁做法, 大如spca都頂唔順啦

有錢就自己救, 無錢就算數
就係啲仆街義工搞到啲動物冇晒野性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞