[求救]俾仆街貓義工偷貓

1001 回覆
3514 Like 37 Dislike
是咁的,樓主平時見葵芳大排檔啲貓咁得意,所以得閒就會去餵佢地,有隻傻貓仲好鐘意食飽就訓係我啲衫到訓覺

咁期間見到第二檔有隻貓受佐傷, 於是就托個朋友,佢話自己識落啲貓義工,就諗住問下個貓義工意見啦

個貓義工同我朋友嘅講法

但點知個貓義工帶埋其他義工係深夜帶佐勁多籠過去捉貓 應該係打聽到個邊有好多鋪頭貓,佢地無問老闆就搶走佐受傷個隻貓,話要幫佢出領養,表明唔會歸還番俾鋪頭。

佢地跟住用野食引佐另一鋪頭啲貓出黎,包括一隻貓媽媽,兩隻貓bb。一次過捉曬佢地 (啲相係平時影落)

我同我朋友係咁阻止佢帶走啲貓,但最終都阻止唔到。佢地又見我地𡃁妹好恰,就夾硬call車拖走佐啲貓。

佢仲懶係為啲貓著想咁話要俾更好嘅生活佢地 話係鋪頭養盞害死佢地

事後佢send番啲相比我朋友個陣已經剪曬啲貓嘅頸帶

啲貓義工係咪偷貓偷到上撚曬腦,講到放養啲貓就一定會死咁 啲貓瘦就一定係主人對佢唔好,放養仲慘過流浪。人都有食唔肥啦,貓都可以食唔肥掛,憑咩一口咬定啲貓唔安全、過得唔開心?咁啲人係咪又可以捉走啲天生瘦嘅人佢送去第啲國家俾人領養?更何況其實主人有定時餵佢地食飯,病佐會帶佢地睇醫生,幫佢地杜蟲杜虱,有屋企比佢地訓。keep到佢地健健康康,唔通啲貓過得好撚開心又話佢知咩?

因為單野係深夜發生,所以我第日即刻番去同檔主講番件事,之後就問朋友攞佐個異工電話

仆街打極都唔撚聽,啲檔主親自搵佢都唔覆機唔聽電話,仲block埋我朋友。

老闆話受傷貓貓平日好親佢,每朝聽到老闆渣車返黎,去到鋪頭出面就會迎接佢
連星期六日都會返黎同佢搽藥,餵野食,清潔。咁隻貓媽媽又唔鐘意比人困係籠,一困係籠就會起勢咁撞,檔主唔想佢整親先無再困佢係籠,夜晚先番鋪頭訓覺

老闆只係想拎番啲貓,如果要俾醫藥費的話佢話佢都好樂意俾,只希望貓貓快點回家

受傷貓媽媽嘅兩個仔係到盼緊媽咪番黎⋯

朋友係餵葵盛啲街貓個陣識個異工,照計條仆街逢禮拜一、二會蒲頭
萬能嘅連登仔有無方法逼到條友還番啲貓出黎
已幫你轉貼係fb group
感激

隻傻貓好乖咖
大家幫幫手推po幫主人搵番啲貓貓
屌你老母推啊
之前見facebook有啲貓group係到屌人鬧義工,叫人第時有咩事咪撚搵義工幫手
明明就係義工入面有害群之馬搞到有貓義工臭朵 走嚟屌鳩屌義工嘅人
睇清楚啲啦有啲異工上撚哂腦架
仆街貓義工
Pushhhh
幫推。一定要搞大件事
等啲貓義工快撚啲摺埋
push
正仆街

受傷貓媽媽嘅兩粒寶貝仔
每日好都驚啲異工會番去偷埋佢地
想賣錢
佢咁樣擺到明犯法
佢地見到貓bb雙眼發曬光咁
講白啲佢地咪又係賊 憑乜屌啲人買賣動物 佢地做緊嘅嘢仲低賤
報警囉

再唔係1823投訴

放上黎放上面書有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞