[求救]俾仆街貓義工偷貓

1001 回覆
3514 Like 37 Dislike
總之說服唔到事主報警,就一定不了了之
可能就係無屎柯
睇到好撚嬲 一邊嬲啲貓義工好撚賤格
一邊嬲樓主正傻閪多管閒事 好心做壞事
你識上連登 應該都知貓義工好撚仆街下話
你係咁撚好心應該問老闆可唔可以幫佢帶貓睇醫生
但無錢唔好搞咁多野 做返啲自己能力範圍內既野
拎唔返啲貓你同你個fd有排內疚

同埋啲貓義工 貓連頸圈都有帶
都可以拎鳩走人 之後剪埋
放養係無咁安全 困撚住隻貓係屋企最安全
但唔代表對隻貓黎講係開心
人地啲貓習慣咁樣生活又要搞鳩人
自己手執幾個垃圾point就叫自己義工
咁樣同強行棄養有咩分別 夾格拆散人地
原本有街坊錫有老闆錫仲有成個貓家族
係咪真係隻隻貓分開晒
日日係屋企涼冷氣就係最撚好?
諗住第三者分析下
咩原因都好,有帶頸箍嘅都要同個主人交待交涉掛?而家個主人知唔知情?
一嚟就assumed個主人對隻貓好差,乜都唔問就拎走隻貓,真係無問題?
樓主係抵屌, 呢個無得否認,

但FOCUS番去偷貓賊呢一點度先啦, 推高佢俾更多人見到。
偷貓已經夠仆街, 夾硬拆散人一家, 呢啲中年豬屄真係應該送去印度。
你系果位義工既朋友? 留意反 人地吾系流浪 人地系鋪頭貓 當初可能樓主誤信左呢個所謂貓義工真心想幫隻貓貓啦 但睇反件事 系呢位所謂貓義工意圖或企圖偷9人d貓wor 吾好侮辱義工呢兩個甘有意義既字啦
推爆佢
唔洗講野
要人地領養 以家檔主咪領養囉
又唔比
報警啦
有頸帶都可以咁樣抱走 癡鳩線
如果佢係對貓有啲知識嘅就唔會用棉花棒撩耳仔
仲要三隻困一個籠 睇見都覺得迫
如果個老細係錫啲貓就唔撚會由隻貓傷左唔帶去睇醫生 不過貓義工問都冇問就偷走人隻貓係仆街
貓義工正仆街
單野最後點
推到佢仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞