童年Gameboy遊戲陰影

426 回覆
123 Like 8 Dislike
Gba買左個可以火牛叉既電 卡唔實會鬆
圓型
玩左pkm 160個鐘既save 冇左
因為粒電冇曬電
唔開心左成個星期
然後死死地氣換電重新玩過
當年隻GAME係100合1既帶入面,
每次都要由頭玩 無SAVE
有次打左成日, 諗住都應該夠條龍打啦
一行埋去都未劈佢一下 佢掂一掂我就無左8成血
呢隻閪GAME真係唔睇攻略/片係完全唔知做緊乜撚野
我爆左第一關冇心機打
拎王冠冇得用法術仲要被偷
火紅版第一次打四天王 原來四大天王有五個人
Darkness Episode
Game boy 隻影相驚 堅恐佈
呢隻game剩係狂用時間停頓就得
自膠 睇錯標題 以為係game
好老實講只係可以上下左右行加上細細個係冇乜可能諗到要執錢之後返間屋升LV
更何況出技
洛克人 以為啲簡單game點知難到仆街
仲有係save唔到嘅帶
當年嚇到死 出左三集就無出
完全認同明白

去到10幾lv見佢有招好似電擊差唔多名既日文 (Thunder Wave) , 跟住換左第一行既電擊

一出嗰下,啲聲好型

心諗仆街唔扣血既?唔係十萬伏特?
最陰影係啲有得save嘅game電池冇電
好多人受到pkm所害
個陣小學唔好話小剛 玩左三日我連上去蟲蟲森林都過唔到 鬼知要拎野去商店
原本諗住棄驚
跟屋企人落樓下飲茶等位個陣隔離有個死肥仔大我少少 同我搭嗲幫我過左 個一刻好撚興奮 從此就沉迷pkm世界
好感激佢
你地有無玩過一隻柔道定空手道既橫向GAME
係幾十合一既其中一隻GAME黎
細個成日覺得果條友好恐佈 成身軟淋淋咁 同埋勁難玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞