童年Gameboy遊戲陰影

426 回覆
123 Like 8 Dislike
https://youtu.be/6PaZmceJ7zA
呢隻又係好鳩難玩 永遠過唔到第三版
印象好難控制大跳定細跳
成鳩日係屋頂/有窗果啲關跳撚左落街
正版一樣可以玩複製pkm, 仲要可以連附帶既道具一齊複製
個陣可以chok到99個大師球
機戰J打左幾個月終於係五周目拎到真志雷馬
然後死左save
要靠隻鬼偷左條鑰匙出來,執鑰匙開寶箱發圍,

仲要用牆同十字架圍住墳墓打怪升LV
細個係常青森林卡關卡到進化做噴火龍都未出到去
有冇人記得哂複製既步驟
我淨係記得要係個電腦前撳撳撳 又save又點
想當年 磨到隻比比鳥成20-22lv去過佢
我會谷到隻火鼠31去秒
以前玩紅版
細細個唔識玩 亂黎 又冇攻略睇
用左勁撚耐時間 唔開玩筒過去鬼鎮個山洞
諗起都痴線
果陣 過唔到 我將新手村既人重部同佢講一次野
慢小小都跌落街
以前有隻唔知幾多in1既帶
有隻Mario冇得save
次次都好驚冇電
Gba洛克人唔知exe幾
日文以前又無攻略
每觸發到一次劇情都好開心
因為次次打完boss都唔知要做乜
搵乜人傾計 一路亂走亂搵人講
去到日暮里市,卡咗成2星期
忍唔住去game舖買攻略
結果本攻略係嗰段就寫咗兩句:「來到日暮里市。」「日暮里的攻略到此結此」
屌佢老母差啲撕爛本書
最後棄埋game
舊版 pokemon 山洞真係完全唔想入

完全唔明點解可以唔用閃光過
衣家諗返都覺得自己勁, 可以記晒d位置
https://youtu.be/AT7U9x2gFvY

當年你地玩到第幾層?
試過本攻略有一頁印刷錯誤,重複咗之前,就卡咗喺嗰陣玩唔到,又冇電腦搵其他攻略
戰鬥好好玩
但過劇情真係
想問兩隻GAME

第一隻:
主角用劍, 可以畜力用技
之後第一階段好似有4關4個BOSS, 最有印象其中兩關係樹同雪
每贏一個BOSS可以有粒新珠主角可以用到新技

第二隻:
好似係MARIO?
但佢係過關形式 (唔係最經典有4關個隻)
最記得最後個關個BOSS係個頭骨飄黎飄去咁打你

有冇高手
呢隻肯定係史上最難玩既GAMEBOY GAME 小學玩足咁多年都唔識點玩
而家睇片覺得個BOSS好似弱智咁任人打
以前自己玩時就好似弱智咁彈黎彈去比BOSS SM
第一隻係咪個主角一開始可以儲電打棵樹?
gba og1 r-gun rivale一出場個?????血
同gba魔界村
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞