[整合] 家營 Kathy認可營養師(無牌)

102 回覆
112 Like 1 Dislike
on9 no limit
係咪要等到班友搞出人命政府先肯做野
真係唔好意思,誤會了!

睇到眼火爆,sorry 絲打!
真心唔好意思,

多謝你轉達!
咁我哋繼續推啦!
想問下有冇啲岩岩係外邊返黎RD都struggle緊係香港搵唔到理想既工種,我地開左個grp去圍爐支持大家。 想問多啲可以私聊。
正喎,點入group?
我都想知
可以點樣邀請咁多位師兄師姐 比個telegram 大家?
John
推,屌你老母呃人錢正仆街!天地不容!
支持樓主 推到班仆街收皮
nutritionist真係cheap撚過保險狗

望住身邊班同學由year 1個個都話會去外國讀
到year 4得番一兩個 真係幾灰

呃飯食都算 仲要破壞其他人嘅夢想

人地RD唔係高人一等 係你地低人一等 根本冇資格冇應該要有嘅經驗
你地講得出呢句 我諗你地自己都明 但係就要自欺欺人 出埋曬啲飛機文

利申CU FNS grad
問條問題先~~
1個大人:overweight 未到obese, 6個月內要減10kg先到正常bmi,你會點set啲目標俾佢?食嘢同運動方面要點?
夢想成為「家營營養師」嘅大家,要留意啦!

為咗確保營養師嘅質素,我哋家營係無空降直接做營養師嘅。

「家營營養師」都係由營養師助理開始,先段練好基本功,獲取認同,再一步一步升職。所以我哋嘅營養師助理都係營養系學士/碩士畢業。

要晉升成為「家營營養師」當然非常困難。但每一位成功獲晉升嘅同事,我哋都會好畀心機栽培,亦都有好多發揮空間~

如果你有夢想、有良好態度、樂於助人嘅話,歡迎申請加入我哋家營大家庭!

聘請「營養師助理」(全職) 多名

「營養師助理」工作內容 :
為客人度高、磅重、預約、辦公室日常雜務 (若工作表現優異及具大學學歷,會於日後獲安排進階工作)
學歷最低要求:
副學士/文憑程度或以上 (營養學系學士學位優先);樂於與人溝通、正直誠實、謙虛有禮、有責任感
晉升階梯:
(a) 「高級營養師助理」 - 工作表現持續優異,並具營養學系學士學位;
(b) 「營養師」 - 工作表現持續非常優異,具營養學系學士學位,而同時對營養烹飪具一定造詣,豐富營養學實務知識,高度解決問題能力、判斷能力、思想成熟

申請人請盡快把履歷電郵至info@kat-spirit.com。
-------------------
「家營營養中心」
http://kat-spirit.com/

有冇人想見工呀!見完話我知佢吹到自己有幾撚勁啦!

你有冇夢想呀!做人如果無夢想,同條鹹魚有咩分別?

咁我寧願做一條鹹魚, 都唔會做佢乜燃營養師!

入職條件唔係樂於助人, 應該樂於呃人先會請!
唉究竟讀完番唔番黎做香港做好
係嗰邊浸下先會好啲!
一句講嗮 政府問題
政府肯一早正正經經設立番本地考牌system
同出到黎可以做註冊營養師既課程咪好
唔通一路靠個hku space咩
city都終於開咗獸醫
hku cu係咪時候整番個畢業可以直接做Dietician既學位
唔bachelor喇 mater都好呀
今日又上蘋果
LINK??
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞