其實pokemon 整咁多神獸做乜

247 回覆
467 Like 14 Dislike
00後可能淨係識tri 同日月沖出黎柒
因為pokemon期望大過digimon好多
xy我覺得各方面都非常好
動畫好睇 遊戲出mega我都好鍾意
亦都冇其他多餘革新
話出日月嗰時都相當期待,最後買咗雙版都係玩得一隻,真係唔啱口味

digimon一直都唔出嘢
都對佢冇咩期望 自然少啲失望
隔一排又出隻ps4 game, 吊下癮
仲要都幾好玩 育成嗰隻同網絡偵探
動畫方面,佢apps嗰套宜家電視播都有睇下,不過不失
tri就追剩一集,雖然話就話垃圾,但都想睇佢點完結第1,2代個故事
精靈寶可夢啲神獸好7
呢個真,但個人覺得mega 時好多都已經好樣衰,少數係mega 完見得人,再後個d 真係玩唔落
d 小精靈太柒,玩唔落手
紅寶石後無定寵物小精靈
日月考驗我覺得有新鮮感既, Z招都幾好呀, 動作都無咩, 始終PM有子供向成分
U日月多左好多支線, 同NPC既互動, 真係似生活緊, 蟲洞都幾有新意
整體黎講USUM加埋rainbow火箭兵團, 劇情數一數二好, 黑白就再好D
GEN7唯一唔鍾意係地圖, 明明夏威夷, 五個島, 竟然咁少水路
寶石復刻南方由格館一路去聯盟又沉船又潛水
黑白潛水之餘, 個海底遺跡迷宮分秒必爭, 水路又有水流
五個島既連接只係坐船無水路連接, usum+左巨翅飛魚衝浪好少少
最衰都係ign屌寶石復刻too much water, 多你老母
地形都簡單左, 黑白螺旋山, 冠軍之路, usum果條簡直係冠軍小徑

d 小精靈太柒
咁科技好左,像素高左,佢想畫多d detail部件,大份d都唔係無可能,以前咁畫係gb可能都係一pat野,3ds就唔同
其實就由GEN1都已經係咁, 只係你放大之後既醜野
全個圖鑑001既奇異種子就已經進衰左, 死魚眼肥田雞
而家主角係仲係咪小智定比卡超?
啲pokemon真係越出越樣衰,得gen1見得人
其實有啲唔鐘意求奇放隻神獸入個故事度
特別係你細細個當夢夢係萬物之源
點知宜家係一隻微不足道嘅神獸
三神鳥更加係可有可無嘅存在
其實係唔同地區有唔同傳說啫
頭三代神獸都仲有pokemon風格似返隻生物,後面個啲究竟係咪digimon畫師過檔
都係金銀既icon 最靚

Gen1真係點睇都順眼啲
出咁多神獸,不如出多幾款伊貝好過..
金銀版之後啲仆街精靈名都難記過人
淨係玩左頭三代 都接受到頭三代
三雀同炎帝水君雷公都正常 關於元素等等
第三代蓋歐卡=海洋 固拉多=地 烈空座=天空 其實個概念都ok
下一代就即刻時空 創世神
得頭兩代pokemon係有個人特色
第三代打後隻隻都畫到科學怪人咁款
又起角又一舊舊啲顏色又亂咁配
起碼有D劇情, 因為以前D NPC真係普通一句指示呀介紹呀咁, 呢次有D交流互動
係呀, 車輪戰好Chur, 係話類似 bw2 pwt, 一樣有得打舊人之餘, 今次仲有少少劇情, 感覺上usum個劇情幾豐富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞