其實pokemon 整咁多神獸做乜

247 回覆
467 Like 14 Dislike
三柱當三隻?
屌那星 細個仲買左呢隻碟
我都係 狂loop
因為整幾百隻都冇人理

你夠敢講果d 茄哩啡小精靈 你講得出個名咩

d人都係睇封面怪 御三家 神獸

其他全部無視 不如整多幾隻神獸

以前第一二代個啲真係記得晒佢地啲名架
記得有沙漠蜻蜓
你咪當係一個神話入面有好多個神咁囉
而且上game封面既神,活動配佈先攞到既幻獸,平時rating用得既神,都分左幾層啦
似楊桃唔係雪咪咩
垃圾死忠除左負評唔識反搏
你咪撚同我講又合體又掛兩條交通燈個幾隻所謂神獸靚啊
以前啲小精靈全部都好有personalities
而家嗰啲越嚟越離地
現實世界咁多國家,加起身嘅神話故事咪仲多...
因為現實世界果啲全部係9up
Pokemon世界全部真係存在
仲要隻隻都吹到創造天地,毀滅世界咁款

創造天地我覺得幾好
認真,細個唔睇多啦A夢唔會有「時空」概念;
Pokemon神獸有造夢有造時空
我覺得卡通片講深奧野講到淺白易明到咁真係神級
個堆導師
守護者
柒到仆街
你當每一隻神獸都係來自平行世界,每隻係自己世界都係唯一既神獸
只係咁岩衝左入小智見到既範圍,就變左一隻可以俾人收服到既平凡既寵物小精靈
咁樣諗可能會心理平衡d
無追太耐原來咁多架
已經少咗xy同日月果兩代
咁科技好左,像素高左,佢想畫多d detail部件,大份d都唔係無可能,以前咁畫係gb可能都係一pat野,3ds就唔同

咁有靚仔就有樣衰架啦,奇異花進到變左隻肥野,水箭龜加兩碌機械炮,多刺菊石,爛泥同地鼠hea,次次都有衰既

4代 3菇 月神 惡夢 海王子 刺蝟
5代 三劍 三雲 白龍 v仔 唱歌
6代 xy 鑽石
7代 tapu 獅子 marshadow
呢堆唔差呀,就好似平民pm都有靚有核突咁,核突d既神可能仲多份威嚴添
始終都係第一代最有味道 後面果d
要我考試背呢啲野我都想死
新個日月去到次元虫洞,空間
日月之前都好鍾意寵物小精靈
到日月,隻game又垃圾
打島考驗我覺得太花臣
又整一大堆異獸,咩z技,網絡對戰玩都唔想玩
加上套動畫真係令人追唔落
睇咗十幾集比我感覺變咗日常而唔係冒險

之前鍾意佢多過digimon
宜家pokemon真係仲失望過digimon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞