[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 集中討論區(2)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
出新機戰梗係要mon住po啦,係估唔到見到你姐
清可唔可以講下改左乜
無玩V
希望黎緊多d 老任機戰作品返sony玩
好想玩高清fafner

老任機戰d參戰作品高質好多,sony次次都淨係識靠一兩套老牌既野吸老屎忽買
直銷網有
z2/3 同返 ux/bx 比除左作品 我覺得故事都係後者好好多
巴打們覺得機戰V 如何?

岩岩開始玩

近年佳作,不過真實系超級系實力太唔平衡,真實系最弱既一作
Villkiss:

佢係真實系入面最勁,但拍埋堆超級系都係r痕,最高傷頭幾位係超級系包辦
其實咁先合理,去返以前兩個系特點分明先啱

當你諗下0改嗰d人,真實系連普通卒仔都打唔入就唔係咁講

同埋仲未計佢大nerf埋魂,真實系以往都仲可以靠魂黎拉近返d傷害,v既魂真係笑死人

仲未計z開始有既迴避疲勞,咁都仲叫分明,又唔見超級系有裝甲疲勞,有埋就真係合理啦
清可唔可以講下改左乜
無玩V

V基本上一週都夠5改晒大部分主力機,真實系唯一後期夠力得villkiss, d人推薦既新自護號map炮都係唔夠力,打if嗰邊條線唔夠力清boss,最後都係用返大和號,真三一,zero,eva,超能加爾嗰d做主力

真實系我大部分都有5改,全部攻擊力都不堪入目,zz去到後期都唔夠力,前中期都仲得
0改要靠氣力補正黎打
屌,睇你咁講改左好多野
睇黎無得好似z咁主角機打哂都無問題
今晚打兩三關trytry先,精神又改過,要適應下。
btw唔追sr應該都係只影響結局啦?
因為想沖白金依期打緊V三週目,感覺15改都好。有部份真實系改滿都未必秒到大和號後期D艦
同埋比較下z3 同v d機就明,z3雖然整體都係屎,真實系同超級系平衡上好好多,兩邊既機都有用,淨係睇arx8就知,z3都係一線機,去到v變三線機,用特急部救火機械人除時大力過佢,仲話平衡做得好
V既SR只有IF線(一週目)同獎杯關事
如果唔係0改,基本初號機同鐵甲萬能俠改滿就爆左機
屌你老母,又玩另一邊主角黑化劇情,更加想屌
Villkiss:

佢係真實系入面最勁,但拍埋堆超級系都係r痕,最高傷頭幾位係超級系包辦

同埋仲未計佢大nerf埋魂,真實系以往都仲可以靠魂黎拉近返d傷害,v既魂真係笑死人

仲未計z開始有既迴避疲勞,咁都仲叫分明,又唔見超級系有裝甲疲勞,有埋就真係合理啦
清可唔可以講下改左乜
無玩V

V基本上一週都夠5改晒大部分主力機,真實系唯一後期夠力得villkiss, d人推薦既新自護號map炮都係唔夠力,打if嗰邊條線唔夠力清boss,最後都係用返大和號,真三一,zero,eva,超能加爾嗰d做主力

真實系我大部分都有5改,全部攻擊力都不堪入目,zz去到後期都唔夠力,前中期都仲得
屌,睇你咁講改左好多野

V主角機無mk響嗰部咁勁,頂多係v入面中游位置
老任機戰X
AI社機戰O
AI社係神
本家得淡笑
利申屌住玩
有ZERO同神化初號機邊洗佢打,最多改爆大和號IF線最後清場
太多血啦,真係秒唔到
Villkiss:

清可唔可以講下改左乜
無玩V

屌,睇你咁講改左好多野

Sr唔影響路線,你唔拎都仲得
相比起13號機,神化太屈,搞到13號機無用既價值,除左雙精神
有冇人有Remove Limiter後既F91資料
好想玩高清fafner

老任機戰d參戰作品高質好多,sony次次都淨係識靠一兩套老牌既野吸老屎忽買
老任機戰X
AI社機戰O
AI社係神
本家得淡笑
利申屌住玩

玩開既都知老任=ai社啦,廢事d人唔明先咁講啫

Ai社各方面都完勝本家
13號機如果有MAP炮就正
會比人當你任豚踩sony
好似係
因為想沖白金依期打緊V三週目,感覺15改都好。有部份真實系改滿都未必秒到大和號後期D艦
太多血啦,真係秒唔到

D人仲話真實系唔弱,以往舊嗰d機戰真實系再細力都好,清卒基本上都無問題,但v就真係好大問題,希望x buff返多d真實系
好想玩高清fafner

老任機戰X
AI社機戰O
AI社係神
本家得淡笑
利申屌住玩

玩開既都知老任=ai社啦,廢事d人唔明先咁講啫

Ai社各方面都完勝本家
會比人當你任豚踩sony
好似係

Ok,明白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞