[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 集中討論區(2)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
宇宙騎士直頭係神器打boss清怪一手包辦
個dps兩部機個輸出仲誇過勇者王
NDS機戰你當外判左出去. 外判劇情而家係好過本家
親生仔宇宙騎士 集集都1線
無辦法了,下次叫宙斯啦咁
主角機招技好boss feel
好唔習慣今集個主角係輔助型
我想做甘道夫呀
啲招仲要好撚型
機戰w d boy最廢果招已經成招超必咁
https://youtu.be/mBYMSSKBDpE
希望今次反應好,下次有新魔神英雄傳,如果有埋ng騎士真係丁出血
貴可以接受
但都唔好咁HEA做得唔得
佢係唔係因為諗住點都有老屎忽旁水
所以WFC
睇返今集啲招真係hea 完全無感覺
機戰V個劇本overall我覺得算中上既,最少推進叫合理,解決完兩個世界既事之後比個合理原因點解三個地球既人要一齊去大和號果邊,加上大量敵役漂白都算驚喜位
其實BX都唔算太差,反而機戰J只係正常水平,劇本叫原作作品大部份行得足,但有D作品個尾又做唔哂(機動戰艦),唔算差但無咩爆點
暫時主角新增啲招都幾型既
係g self柒左啲 明明好似係電池果位做既畫面
有冇人知正樹第幾關出
v我嫌crossover位唔夠
bx將反派分group嘅做法都好難會有咩大錯
L 個劇情都OK ,只係原創超超超超超空氣
真正主角係浩一
ng騎士係咪即係入錢變身個套
問吓龍神丸係咪由頭到尾得一個形態
冇得進化?
仲有魔動王而家都好大機會入機戰
第二話之後特別關出
下個post放頭好啲
睇見你咁講 都係等二手算
未玩到後面唔夠膽話佢劇情差
不過前期真係好撚悶
對魔神英雄傳有情懷既話另計
名倉寫劇本 垃圾既保證
A R D J 同 UX W 既劇本都好好
唔明點解一定要用呢條友
明明好多作品都可以發揮得好好
v 驚爆危機相良比雷納德sm
其他人有時間講廢話都唔救佢真係 到喊
同埋有咩劇情講唔掂就用次元震解決
機戰V個劇本overall我覺得算中上既,最少推進叫合理,解決完兩個世界既事之後比個合理原因點解三個地球既人要一齊去大和號果邊,加上大量敵役漂白都算驚喜位
其實BX都唔算太差,反而機戰J只係正常水平,劇本叫原作作品大部份行得足,但有D作品個尾又做唔哂(機動戰艦),唔算差但無咩爆點

尊尼同嘉美尤道歉
日札叫嘉美尤從軍做佢條𡃁

主角新招無咩魔法味
最後果招
有冇人去觀塘睇下幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞