【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 4】

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
第12本先ON9
仆街 安茲連小迪個劇本都讀唔熟既喂
唔係讀唔熟 係迪米哥斯空左好多內容 想比全知全能既安茲大人發揮 (佢驚影響左安茲大人)
「那麼這方面就是他不願接受屬國的理由?可是......讓我國成為屬國,各方面來說不是比較輕鬆?冒險者工會應該也能完全據為己有......啊──!安茲。烏爾。恭!那傢伙的睿智竟然遠勝於我!真是鬼才過了頭,我猜不透他的計策!」

「會不會他根本什麼也沒想啊?

聽到巴傑德半開玩笑地說,吉克尼夫簡直是憎恨地看向他:

「怎麼可能,他都把我們的舉動摸透到這個地步了......不行,我搞不懂。說不定他還在找地方發洩對生者的憎惡,想把我整慘等等,是這些人類無從想像的情感促使他這麼做......」

無野好笑得過呢part
大愚若智
https://youtu.be/AbXB8e6L6Ao

第三季

你知今日咩日子啦
正呀~
係咪真㗎?
向至高無上獻上忠誠
則邊果個先睇得最透,不過點反抗人地咁大軍力跟本無得打 投得快損失小
睇完d山羊仔仲咁敵對咩
做𡃁保住條命仔算啦
仲諗住搵幫拖睇下有冇方法打贏安茲
點知人地單挑武王 人地武王連防都破唔到
仆你個街魔法屈左機近戰又破唔到你防 打毛咩
仲要全身低階裝都打佢唔贏
仲要已經解除左物理無效 都傷唔到安茲咁制
全場鮮血帝係咁幫武王打氣
嗰場簡直係一場輸曬成個國家
仲親自表演復活,比武招友 成班冒險者仲唔狗衝袋底咩

勁能過上帝
直接投降係因為結盟失敗先被逼咁做 唔係既話禿頭帝仲諗緊點樣對抗

其實我覺得個結果係安茲救左佢地
如果小迪願意一早係大人面前吐露佢個「完美計劃 」 到時帝國從屬既歷程肯定死一堆人 依家簡直係好彩多過唔好彩
安茲講明 過左黎既冒險者 如果係冒險中死亡就免費幫佢地復活有邊個唔狗衝 仲借埋裝比新人冒險者用
如果我係呢個世界一定跟佢,個好處太多
果個世界復活要咁多錢 學安茲話 新人冒險者最怕未名成利就前就死左 安茲話免費幫佢地復活呢個好處 有邊個唔會跟佢
迪仔木plan
你睇下聖王國
想問下 動畫進度係小說第5卷上定下?
最正係禿頭帝係咁幫武王打氣

安茲心諗: 我地唔係朋友黎架咩? 點解你完全唔幫我打氣
大愚若智
則邊果個先睇得最透,不過點反抗人地咁大軍力跟本無得打 投得快損失小
直接投降係因為結盟失敗先被逼咁做 唔係既話禿頭帝仲諗緊點樣對抗

其實我覺得個結果係安茲救左佢地
如果小迪願意一早係大人面前吐露佢個「完美計劃 」 到時帝國從屬既歷程肯定死一堆人 依家簡直係好彩多過唔好彩
迪仔d plan
你睇下聖王國
第6卷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞