【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 4】

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
唔係BUG,忠犬去現場救平民有政治效果,唔死固然好,死左就更加好
公主諗親D計公字都係佢嬴
今日要煲小說了
睇完動畫真喺唔夠喉
骨王既面皮真係厚到
小說有無apps睇到
定喺要買?
等BD 版搞番好的崩壞位,等多半年姐
你求其上網SEARCH都有

不過請支持正版
同埋建議重新睇過
但火圈入面既敵人只有迪米佢地, 而迪米又落order唔比殺忠犬, 所以忠犬死亡機率係零, 但今集臨尾公主其實又想佢死然後復活再撚狗既劇情好似有d矛盾

又或者公主都知道佢無可能死, 因為係自己同迪米落既order, 而呢段只係用黎表達公主既變態心理

我咁樣理解有無錯, 定係小說會有其他補充, 而動畫無交代清楚
「請容許我抵抗」
公主係未知復活魔法會降Lv?
咁忠犬死左果陣比公主推舉話佢係別動隊重傷昏迷
再幫佢拎下啲名銜,之後叫神官復活再鎖住佢
好似無話唔比自己人殺
今集係小說第幾本?
好想睇娜貝同另外三個HEA打個樣
下集講哂三邊應該趕到痴線
小說都無講佢地既交易內容,
唔殺忠犬可能只係小迪單方面決定,
避免影響關係
公主應該唔會安排用第d人殺史萊姆, 再搵人救佢再照顧佢

佢只係同大惡魔交易, 要求(可能之1?)不傷害史萊姆
但大惡魔冇義務保護史萊姆,
即若然史萊姆英雄主義幫人擋技而受傷, 而致死, 咁都符合公主期望
而實際上, 史萊姆呢d實會不顧危機搏到盡+瘋狂玩命
人地唔殺得, 唔代表佢唔會自尋短見or出意外
公主唔知? 咁既話, 佢個預測都係合理
又收多個後宮
所以係咪有bug, 上集迪米講解果陣講明唔可以殺佢, 蟲妹仲整埋投影比自己人睇係咩樣, 咁應該係公主親自落既order, 但係公主今集想整死佢

我依家好亂呀
唔係BUG,忠犬去現場救平民有政治效果,唔死固然好,死左就更加好
公主諗親D計公字都係佢嬴
但火圈入面既敵人只有迪米佢地, 而迪米又落order唔比殺忠犬, 所以忠犬死亡機率係零, 但今集臨尾公主其實又想佢死然後復活再撚狗既劇情好似有d矛盾

又或者公主都知道佢無可能死, 因為係自己同迪米落既order, 而呢段只係用黎表達公主既變態心理

我咁樣理解有無錯, 定係小說會有其他補充, 而動畫無交代清楚
好似無話唔比自己人殺

小說有講
但貼出黎唔知會唔會變劇透

其實都係描述公主心理變態
金字應該係正解
忠犬去現場 唔死就有政治作用 對佢作為公主隻狗 同公主勢力有好處
死左 公主都預計夠錢復活(但好似冇描述 低LV復唔復到既問題)
仲要復完又虛弱既克萊姆由佢親自照顧 = 隻狗忠誠度再上升

所以冇矛盾
唯一你可以講既係
佢估唔到大墳墓既勢力有幾大 而同時隻狗亂吠 得罪安茲 連屍都無得淨無得復 咁既機率
講得清楚D
小說有講 點解派隻忠犬去現場 而唔怕佢死
而唔係講交易內容
因為小說係講到 呢d對話係俾飛飛掌握個情況係點
就好似報告咁
連屍都無得淨無得復 咁既機率
係劇透定講下咋
Thanks巴打, 我暫時係動畫黨, 某d小說劇情可能會漏左, 都係補返小說先
鳩UP姐 冇發生
半透
真係死撚咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞