【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 4】

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
叫做有輕輕提過酬勞嘅價值 應該要到成功收服王國先會再講
套野個世界觀寫得幾好
但主角群實力設定同NPC差太遠..
依家因為有世界級道具先合理返少少
但係安茲有11件...
每次睇都覺佢一開始想征服世界
成手天糊但搞一輪可有可無既事
有種不吐不快既感覺
你要諗下係安茲小心翼翼 我覺得咁做冇錯 你要覺得有勁過你既人出現係正常 當然你用上帝觀去睇你緊係覺得佢多餘啦好多野 但你用番佢既角度睇你去到未知既世界 情報就係一切 小心好過到是救唔番
咁係因為你係讀者知道哂個故事既世界觀,有咩人同事同實力啫
安茲唔知佢而家個世界有啲咩,覺得天外有天人外有人,
作者都唔想佢一步登天,如果唔係故仔都作唔到落去了
唔小心可能好似常闇殺左果件咁
幾時先會講到絕死絕命遇安茲
淨係夏狗被人洗咗腦已經嚇死人啦
八欲王npc、龍王呢啲你當秒到?
屌個滅國濕得勁快
隔住面具都「睇到」滅國蘿表情
真心飛咗好撚多野
都係果句啦佢要做吹要24集 半年番
真心飛咗好撚多野
都係果句啦佢要做要24集 半年番

滅國蘿
讀者用上帝視角睇就梗係知依個世界冇人夠安茲打啦
但係用番安茲角度睇,佢情報咁有限又唔知有冇其他玩家係度,一唔小心行錯一步就仇都冇得報
絕死求其遇到件守護者都應該想同佢生仔 只要強過佢.....
套野個世界觀寫得幾好
但主角群實力設定同NPC差太遠..
依家因為有世界級道具先合理返少少
但係安茲有11件...
每次睇都覺佢一開始想征服世界
成手天糊但搞一輪可有可無既事
有種不吐不快既感覺
淨係夏狗被人洗咗腦已經嚇死人啦
八欲王npc、龍王呢啲你當秒到?
讀者用上帝視角睇就梗係知依個世界冇人夠安茲打啦
但係用番安茲角度睇,佢情報咁有限又唔知有冇其他玩家係度,一唔小心行錯一步就仇都冇得報

安茲角度咪怕遇到上位公會玩家,任何世界級道具,痴線Npc
公廁本子
今季做15集?
佢出到第二季係因為人氣 難儲人氣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞