【1 月新番】OVERLORD II【集中討論 4】

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
同一拳king一樣
帝王引擎一開,
行步路都係計算中
開埋帝王引擎未又係打唔到邊爐
係乜嘢事?
管家被zero一拳打死
小說講乜?我見動畫成拳食落肚都無事
小說見人地儲左咁耐氣未交下戲食一拳向後飛
咁樣會打死嘅咩? 同埋忠犬提管家啲乜?
純粹想表達出佢喊係大家諗得咁勁 其實果下在場既人都唔知提左d咩
點解唔可以好似夏娜咁 一季24話
拳頭打進了塞巴斯毫無防備的腹部。出拳方式完美無缺。

爆炸性的威力如狂風肆虐,塞巴斯的身軀有如中空的人偶,以異樣輕盈的動作往後遠遠飛去。那具軀殼被摔在地上,但還不足以抵銷威力,繼續在地板上激烈滾動。

他動都沒動一下。當場死亡。

不,這是當然的結果。可以想像他的內髒全被打破,變成了爛糊的液狀。只有外觀還呈現著人形。

這就是桀洛最強的招式。體現一擊必殺的魔技。
咁就死咗 咁之後點算?
——本來應該是這樣的。
但下兩句係:

「-----本來應該是這樣的。
然而塞巴斯-----動都沒動一下。」

動漫少左ZERO啲FF
咁邊個黎救佢地?
小說講乜?我見動畫成拳食落肚都無事
拳頭打進了塞巴斯毫無防備的腹部。出拳方式完美無缺。

爆炸性的威力如狂風肆虐,塞巴斯的身軀有如中空的人偶,以異樣輕盈的動作往後遠遠飛去。那具軀殼被摔在地上,但還不足以抵銷威力,繼續在地板上激烈滾動。

他動都沒動一下。當場死亡。

不,這是當然的結果。可以想像他的內髒全被打破,變成了爛糊的液狀。只有外觀還呈現著人形。

這就是桀洛最強的招式。體現一擊必殺的魔技。
咁就死咗 咁之後點算?
——本來應該是這樣的。

但下兩句係:

「-----本來應該是這樣的。
然而塞巴斯-----動都沒動一下。」

動漫少左ZERO啲FF[/quote]

引用錯
我理解錯咗 無野了
想問下動畫係咪做到第6卷,想追小說就由第7卷開始?

因為我睇字幕組補左好多動畫無提既野,如無意外應該會將小說由頭睇多次
塞巴斯: 「呼,好險。要是警告得晚了點,我恐怕已經沒命了呢。」
——本來應該是這樣的。

然而塞巴斯動都沒動一下。

桀洛使盡全力揮出的拳頭,他從正面只以腹部只以自己的肌肉擋住了。

任誰看到都不敢相信。可以說這一幕已經不屬于常識範圍。

兩者肉體的差距一目了然。然而,結果卻正好相反。
由第一卷開始睇會覺得成個故事細膩好多
全部人聽到佢咁講之後個樣:
求解 依家唔見哂呢類
我見有減價一次過買晒1-12卷
邊度減價? 我都想買
巴打喺邊到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞